Macedónskej konzervatívnej strane sa nepodarilo zostaviť vládu, žiada nové voľby

NETKY.SK • 30 Január 2017, 12:06 • 2 min
Macedónskej konzervatívnej strane sa nepodarilo zostaviť vládu, žiada nové voľby

SKOPJE - Macedónska konzervatívna strana VMRO-DPMNE (Vnútorná macedónska revolučná organizácia - Demokratická strana macedónskej národnej jednoty) oznámila, že sa jej nepodarilo dosiahnuť dohodu o zostavení novej koaličnej vláde, a vyzvala na vypísanie nových volieb.

slovakia

left justify in out

Konzervatívci rokovali zo zástupcami strany tamojších etnických Albáncov, napísala dnes agentúra Reuters.

 

"VMRO-DPMNE informuje verejnosť, že sa nepodarilo dosiahnuť koaličnú dohodu s DUI (Demokratická únia za integráciu)," oznámila konzervatívna strana vo vyhlásení, ktoré zverejnila v noci nadnes. "Domnievame sa, že najuváženejším riešením by mali byť nové voľby."

 

Reuters v tejto súvislosti uviedol, že macedónsky prezident Gjorge Ivanov dosiaľ neoznámil, či teraz mandát na zostavenie novej vlády po predsedovi víťaznej VMRO-DPMNE Nikolovi Gruevskom zverí šéfovi opozičného Sociálnodemokratického zväzu Macedónska (SDSM) Zoranovi Zaevovi, ktorého strana skončila v parlamentných voľbách druhá.

 

Gruevského VMRO-DPMNE získala vo voľbách z 11. decembra 51 z celkových 120 poslaneckých mandátov, čím len veľmi tesne predstihla opozičný SDSM, ktorý v parlamente získal 49 kresiel.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies