Macedónska polícia zakročila proti utečencom na hranici ochromujúcimi granátmi

NETKY.SK • 21 August 2015, 10:57 • 2 min
Macedónska polícia zakročila proti utečencom na hranici ochromujúcimi granátmi

SKOPJE - Macedónske osobitné policajné sily dnes použili omračujúce granáty, aby rozohnali tisíce utečencov, ktorí uviazli na takzvanom území nikoho pri macedónskych hraniciach s Gréckom.

slovakia

left justify in out

Krajina vo štvrtok vyhlásila stav núdze v severných i južných pohraničných oblastiach a bezpečnosť na hraniciach posilnila vojakmi, aby zabránila tisíckam migrantov smerujúcich na sever vo vstupe na svoje územie. Približne trojtisícový dav migrantov, ktorý strávil noc pod otvoreným nebom, sa dnes ráno niekoľkokrát pokúsil o útok na macedónskych policajtov po tom, ako zostali vo štvrtok hraničné priechody krajiny uzavreté. Pri potýčkach utrpeli zranenia najmenej štyria ľudia, informovala tlačová agentúra AP.

 

Polícia podporovaná obrnenými vozidlami tiež rozvinula ostnatý drôt ponad železničné koľaje, ktoré utečenci využívajú ako peší priechod z Grécka do Macedónska. Macedónsko sa v uplynulom období stalo hlavnou tranzitnou krajinou pre migrantov smerujúcich cez Grécko do bohatších krajín Európskej únie. Len v priebehu júla cez túto pomerne chudobnú balkánsku krajinu prešlo už takmer 39.000 migrantov pochádzajúcich prevažne zo Sýrie.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona