Macedónska polícia zadržala stovky migrantov, ktorí nelegálne prešli cez hranice

NETKY.SK • 14 Marec 2016, 18:31 • 2 min
Macedónska polícia zadržala stovky migrantov, ktorí nelegálne prešli cez hranice

BRATISLAVA - Príslušníci macedónskej armády a polície zadržali dnes stovky migrantov a utečencov, ktorí predtým ilegálne prešli cez grécku hranicu.

slovakia

left justify in out

Stovky migrantov opustili dnes utečenecký tábor na severe Grécka. Následne sa prebrodili cez rieku, obišli hraničný plot a dostali sa do susedného Macedónska. Macedónska polícia teraz podniká kroky, aby celú skupinu vrátila nazad do Grécka.

 

"Prijímame opatrenia, aby sme skupinu vrátili do Grécka," uviedla podľa agentúry Reuters hovorkyňa macedónskej polície. "Polícia a armáda posilnili bezpečnosť v kritických miestach hranice," dodala.

 

Hranicu podľa hovorkyne prekročilo dnes len "niekoľko stoviek migrantov" a nie odhadovaných 2000, o ktorých už skôr informoval fotograf agentúry Reuters.

Macedónsko v uplynulých týždňoch vpúšťalo na svoje územie len malé skupiny Sýrčanov a Iračanov, podobne ako aj ostatné balkánske krajiny. Svoje hranice pre migrantov bez platných víz a pasov krajina úplne uzavrela minulý týždeň, po tom, ako k obdobnému kroku pristúpili aj ďalšie krajiny na takzvanej balkánskej trase: Slovinsko, Srbsko a Chorvátsko.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies