Macedónci bojovali na 100 percent, Gjurovski: Tešíme sa na Slovensko

NETKY.SK • 13 Október 2014, 10:49 • 2 min
Macedónci bojovali na 100 percent, Gjurovski: Tešíme sa na Slovensko

ĽVOV - Ukrajinskí futbalisti zvíťazili v nedeľňajšom súboji C-skupiny kvalifikácie EURO 2016 vo Francúzsku na domácej pôde v Ľvove nad Macedónskom 1:0. Hoci mali viac z hry, v závere sa trápili, keď ich súper v snahe vyrovnať zatlačil.

slovakia

left justify in out

Napokon ale výhru udržali a v tabuľke majú na treťom mieste po troch kolách 6 bodov, rovnako ako druhí Španieli. Nečakaným lídrom je s plným bodovým ziskom slovenská družina trénera Jána Kozáka, ktorá po septembrovej výhre v Kyjeve 1:0, v októbri doma zdolala španielskych majstrov Európy v Žiline 2:1 a v nedeľu v Borisove aj Bielorusko 3:1.

 

Domáci udreli v závere prvého polčasu, keď sa presadil Sergij Sidorčuk. V 47. minúte zahodil penaltu Andrij Jarmolenko, a tak museli Ukrajinci tŕpnuť až do konca. "Naša skupina nie je ľahká. Dnes sme sa o tom opäť presvedčili. Ak by však Jarmolenko premenil penaltu, o to by sme to mali ľahšie. Mali sme pomerne dosť šancí, v zakončení sme ale boli pod tlakom. Máme však tri dôležité body a práve o tomto to je. Je pravda, že sme urobili aj nejaké chyby, no tie si rozanalyzujeme neskôr," povedal v pozápasovom hodnotení tréner Ukrajiny Michaljo Fomenko. "Sme pozitívne naladení, lebo sme získali tri veľmi dôležité body. Mali sme ale streliť druhý aj tretí gól a nebol by tak nervózny záver. Nemali sme ale v koncovke šťastie," dodal obranca domácich Jevgen Chačeridi.

 

Macedónci na úvod kvalifikácie dostali v Španielsku príučku 1:5, potom doma hazardovali s Luxemburskom. Viedli 1:0, prehrávali 1:2, no duel otočili. V Ľvove sa koncentrovali na obranu, ale vedeli aj zaútočiť, a najmä šanca Adisa Jahoviča v 21. minúte mohla otočiť kormidlom súboja. "Gratulujem Ukrajine k výhre. Myslím si ale, že remíza 1:1 by bola spravodlivejšia. Aj my sme mali niekoľko dobrých momentov, ich brankár bol ale veľmi dobrý. Nevyužili sme ani to, keď Jarmolenko nedal penaltu. Teraz sa už ale musíme sústrediť na zápas so Slovenskom. Stále sa budeme pokúšať skončiť na treťom mieste," povedal Jahovič.

 

"Bol to dobrý zápas. Bojovali sme celých 90 minút, vytvorili sme si šance, no nanešťastie sme ich nedokázali premeniť. Jahovič sa v vpredu snažil ako len vedel, ale v druhom polčase už bol unavený. Súper nás dokázal udržať aj v závere. Som ale na hráčov pyšný, máme veľkú budúcnosť. Gratulujem Ukrajine, ktorá hrá dobrý futbal. Domnievam sa, že favoritom našej skupiny sú stále Španieli, potom Ukrajina. My sa pokúsime čo najviac im to ešte znepríjemniť," vyjadril sa tréner Macedónska Boško Gjurovski, ktorý nezabudol ani na najbližší súboj 15. novembra v Skopje so Slovákmi: "Už sme hrali zápasy s oboma favoritmi. Teraz sa ale musíme už sústrediť na ďalšieho najbližšieho súpera. Slovensko má dobré mužstvo, tešíme sa."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies