Macedónčania bez Gjurovského, Matič čaká na papiere

NETKY.SK • 24 Marec 2015, 15:52 • 2 min
Macedónčania bez Gjurovského, Matič čaká na papiere

SOPJE - Stredopoliar Mario Gjurovski z thajského klubu Muangthong United zo zdravotných dôvodov ubudol z nominácie futbalistov Macedónska na zápas proti Bielorusku (piatok 27. marca o 20.45 h) v "slovenskej" C-skupine kvalifikácie o postup na ME 2016 do Francúzska a medzištátne prípravné stretnutie proti Austrálii (pondelok 30. marca o 20.00 h SEČ takisto v Skopje). Tréner Boško Gjurovski, hráčov strýko, dodatočne povolal Duška Trajčevského z Rabotnički Skopje.

slovakia

left justify in out

Zdravotný otáznik zatiaľ visí nad iným stredopoliarom Arijanom Ademim z chorvátskeho Dinama Záhreb. Podľa internetovej stránky národnej federácie FFM však jeho štart ešte nie je definitívne vylúčený, rozhodnutie padne neskôr v utorok. 

 

Macedónčania zároveň netrpezlivo čakajú, či od Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) dostanú povolenie premiérovo nasadiť Uroša Matiča z holandského NAC Breda. Dvadsaťštyriročný srbský rodák sa na prelome kalendárnych rokov rozhodol reprezentovať krajinu, v ktorej má korene. Uroš je mladším bratom záložníka anglického klubu FC Chelsea a srbskej reprezentácie Nemanju Matiča. Obaja v minulosti pôsobili v MFK Košice, v prípade Nemanju sa určitý čas dokonca špekulovalo o možnostiach štartu za slovenský národný tím. 

 

Macedónsko pri vstupe do kvalifikácie prehralo vo Valencii so Španielskom vysoko 1:5. Potom doma zvíťazilo nad Luxemburskom 3:2 a následne si pripísalo prehru 0:1 na Ukrajine. V novembri minulého roka nestačilo v domácom prostredí na Slovensko (0:2) a v tabuľke figuruje na 4. pozícii. 

 

"Niektorých hráčov, ktorí štandardne patrili dlhé roky do výberu, som tentoraz vynechal, pretože som nebol spokojný s ich formou. Reprezentačný dres je svätý a každý futbalista ho musí vnímať s primeranou zodpovednosťou. Verím, že terajší tím predvedie úplne iný štýl v porovnaní s našimi predchádzajúcimi zápasmi. V súčasnom futbale niet ľahkého súpera. Duel s Bielorusmi má pre nás kľúčový význam a čakám od mojich hráčov, že sa ukážu správnym spôsobom," povedal kouč B. Gjurovski. 

 

Aktualizovaná nominácia macedónskej futbalovej reprezentácie na zápas proti Bielorusku (piatok 27. marca o 20.45 h v Skopje) v "slovenskej" C-skupine kvalifikácie o postup na ME 2016 do Francúzska a medzištátne prípravné stretnutie proti Austrálii (pondelok 30. marca o 20.00 h SEČ takisto v Skopje): 
Brankári: Tome Pačovski (Vardar Skopje), Kristijan Naumovski (Dinamo Bukurešť/Rum.), Martin Bogatinov (Ermis Aradippou/Cypr.) 
Obrancovia: Vanče Šikov (Austria Viedeň/Rak.), Bojan Markovski (Ayia Napa/Cypr.), Daniel Georgievski (Melbourne Victory/Aus.), Darko Velkovski (Rabotnički Skopje), Kire Ristevski (FK Tirana/Alb.), Stefan Ristovski (Latina/Tal.) 
Stredopoliari: Arijan Ademi (Dinamo Záhreb/Chor.), Uroš Matič (NAC Breda/Hol.), Enis Bardhi (Újpest Budapešť/Maď.), Artim Položani (Škendija Tetovo), Aleksandar Trajkovski (Zulte-Waregem/Belg.), Blaže Todorovski (KF Škendija), Ferchan Chasani (Bröndby Kodaň/Dán.), Marjan Radeski (FK Kumanovo), Agim Ibraimi (NK Maribor/Slovin.), Duško Trajčevski (Rabotnički Skopje) 
Útočníci: Dejan Blaževski (Vardar Skopje), Krste Velkovski (FK Sarajevo/Bosna a Herc.), Besart Abdurachimi (Lokeren/Belg.) 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona