Macao a Honkong pozastavujú očkovanie vakcínou od firiem Pfizer a BioNTech. Dôvod vás zaskočí

NETKY.SK • 24 Marec 2021, 12:04 • 2 min
Macao a Honkong pozastavujú očkovanie vakcínou od firiem Pfizer a BioNTech. Dôvod vás zaskočí

Hongkong a Macao v stredu oznámili, že prerušujú očkovanie proti koronavírusu vakcínou Comirnaty od firiem Pfizer a BioNTech. Spoločnosti Fosun Pharmaceutical Group sa prepadli akcie.

slovakia

left justify in out

Čínska farmaceutická  spoločnosťFosun Pharma sa podieľa na jej vývoji a distribúcii. Dôvodom pozastavenia očkovania sú defektné viečka vakcín výrobnej šarže s číslom 210102.

 

Autority uviedli, že BioNTech a Fosun Pharma vyšetrujú príčinu defektu, no dodali, že v súčasnosti neexistuje dôvod pochybovať o bezpečnosti vakcíny. Informuje o tom portál cnbc.com.

Akcie spoločnosti Fosun Pharma, ktoré sú kótované na hongkonskej burze, v stredu popoludní miestneho času klesli o viac ako 4 percentá. Hongkong núdzové použitie očkovacej látky firiem Pfizer a BioNTech schálil eštev januári. Macao jej dovoz povolilo až koncom februára.

Hongkong má  schválenú vakcínu firiem od Pfizer a BioNTech a očkovaciu látku čínskej spoločnosti Sinovac. Do utorka v meste prvou dávkou vakcíny zaočkovali približne 403-tisíc ľudí. Z nich 252 800 dostalo očkovaciu látku Sinovac a 150 200 vakcínu firiem Pfizer-BioNTech.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miloš Cíbik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies