Maastrichtská zmluva si vyžaduje úpravy

NETKY.SK • 12 Júl 2010, 08:25 • 2 min
Maastrichtská zmluva si vyžaduje úpravy

Maastrichtská zmluva si vyžaduje úpravy

slovakia

left justify in out

Zmluva o Európskej únii si vyžaduje doplnenie, aby brala do úvahy aj dôsledky finančnej krízy. Povedal to v rozhovore pre taliansky denník La Stampa člen Výkonnej rady Európskej centrálnej banky (ECB) Lorenzo Bini Smaghi.
      "Limit pre rozpočtový deficit vytvorený Maastrichtskou zmluvou vychádzal z priemerného hospodárskeho rastu na úrovni 3 % HDP ročne. Výhľad na najbližšie roky pre eurozónu však počíta s rastom len na polovičnej úrovni. Takže aj hranicu pre rozpočtový deficit bude potrebné adekvátne upraviť," povedal Bini Smaghi s tým, že rozpočty členských štátov eurozóny by mali byť vyrovnané.
      Na otázku, či euro je už mimo nebezpečenstva reagoval, že žiadne nebezpečenstvo mu ani nehrozilo. "Euro nikdy nebolo a ani dnes nie je problémom. Tým bola skôr hospodárska politika niektorých krajín, ktorá nebola v súlade s členstvom štátu v eurozóne," dodal Bini Smaghi.

Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona