Maassen: 17 stúpencov IS sa dostalo do Európy medzi utečencami

NETKY.SK • 2 Júl 2016, 13:14 • 2 min
Maassen: 17 stúpencov IS sa dostalo do Európy medzi utečencami

BERLÍN - O 17 stúpencoch tzv. Islamského štátu (IS), ktorí sa vydali na cestu do Európy sťaby utečenci, informoval v dnešnom vydaní denníka Frankfurter Allgemeine Zeitung šéf nemeckého Spolkového úradu pre ochranu ústavy Hans-Georg Maassen. Väčšina z týchto osôb je podľa jeho slov za mrežami alebo po smrti. Dvaja prišli o život pri teroristických útokoch v Paríži z 13. novembra 2015.

slovakia

left justify in out

Maassen však poukázal na fakt, že džihádisti vlastne nepotrebujú využívať migračnú vlnu, skôr tu ide o demonštráciu ich sily, dodal.


Nemecká polícia dostala už doteraz stovky podnetov o džihádistoch, ktorí sa zamiešali medzi utečencov. Iba zlomok týchto informácií je však využiteľný a opodstatnený, tvrdia tamojšie bezpečnostné zdroje. Podľa ich názoru došlo aj k mnohým zavádzajúcim a neoprávneným obvineniam. Len v časti takýchto prípadov došlo naozaj k otvoreniu vyšetrovania.


Začiatkom júna zadržali tri osoby podozrivé z terorizmu v nemeckých spolkových krajinách Severné Porýnie-Vestfálsko, Bádensko-Württembersko a Brandenbursko. Spolková prokuratúra ich podozrieva z prípravy útoku v centre Düsseldorfu z poverenia IS. Všetci žili v spolkovej republike v ubytovniach pre žiadateľov o azyl.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies