Maas: Pre nás Európanov zostávajú USA najdôležitejším spojencom

NETKY.SK • 2 Október 2018, 17:50 • 2 min
Maas: Pre nás Európanov zostávajú USA najdôležitejším spojencom

BERLÍN - Význam úzkych nemecko-amerických vzťahov aj v súčasnosti zdôraznil v utorok pred odletom na svoju druhú návštevu Spojených štátov šéf nemeckej diplomacie Heiko Maas.

slovakia

left justify in out

"Aj keď momentálne politicky nemáme na všetky témy rovnaký názor, je mi jasné, že o nemecko-americkom priateľstve nemožno rokovať... Pre nás Európanov zostávajú USA najdôležitejším spojencom," zdôraznil podľa tlačovej agentúry APA nemecký minister zahraničných vecí.

 

Maasa čakajú v stredu vo Washingtone rokovania s americkým rezortným partnerom Mikeom Pompeom i poradcom prezidenta Donalda Trumpa pre národnú bezpečnosť Johnom Boltonom.

 

Hosť z Berlína však cestuje do zámoria, aby tam slávnostne otvoril Rok Nemecka s viac ako tisíckou podujatí, ktoré by mali bez ohľadu na vládnu politiku posilniť kontakty medzi oboma krajinami.

 

"Naše partnerstvo je len také silné, ako ľudia, ktorí ho denne napĺňajú životom," vyhlásil Maas. Súčasne poznamenal, že vzájomné priateľstvo sa nesmie vnímať ako samozrejmosť a že ho chcú aktívne propagovať.

 

Hlavnými témami Maasových politických rokovaní v metropole USA budú konflikt v Sýrii, jadrová dohoda s Iránom, vzťahy s Ruskom a budúcnosť nemecko-amerických vzťahov.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona