Maďarský veľvyslanec dostal na ministerstve list a nótu

NETKY.SK • 2 Jún 2011, 08:38 • 2 min
Maďarský veľvyslanec dostal na ministerstve list a nótu

Maďarský veľvyslanec dostal na ministerstve list a nótu

slovakia

left justify in out

img

Maďarský veľvyslanec Antal Heizer dostal dnes na Ministerstve zahraničných vecí (MZV) SR list pre maďarského ministra a nótu, v ktorej slovenské MZV žiada o stanovisko k ďalšiemu spôsobu poskytovania finančnej podpory menšinám. TASR informovala riaditeľka Tlačového odboru MZV SR Petra Greksová.
      Generálny riaditeľ Sekcie európskych záležitostí MZV SR František Ružička dnes maďarskému veľvyslancovi odovzdal list ministra zahraničných vecí SR maďarskému partnerovi, v ktorom žiada o stanovisko k návrhu medzištátnej zmluvy medzi Slovenskom a Maďarskom o úprave niektorých otázok týkajúcich sa štátneho občianstva. Slovenská strana ich predložila 15. februára 2011. "Slovenská diplomacia opätovne potvrdila pripravenosť rokovať o predmetnej zmluve," informovala Greksová.
      Ružička podľa nej zároveň odovzdal nótu, v ktorej MZV SR žiada o stanovisko a vysvetlenie maďarskej strany k ďalšiemu spôsobu realizácie finančnej podpory. Maďarská republika ju poskytuje v súlade s Dohodou medzi slovenskou a maďarskou vládou o vzájomnej podpore národnostných menšín v oblasti vzdelávania a kultúry z 12. decembra 2003.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies