Maďarský premiér V. Orbán navštívi oficiálne Slovensko 14. decembra

NETKY.SK • 7 December 2010, 07:59 • 2 min
Maďarský premiér V. Orbán navštívi oficiálne Slovensko 14. decembra

Maďarský premiér V. Orbán navštívi oficiálne Slovensko 14. decembra

slovakia

left justify in out

img

Na Slovensko oficiálne pricestuje maďarský premiér Viktor Orbán. Bratislavu navštívi na základe pozvania slovenskej strany v utorok 14. decembra. Pre TASR to v rozhovore potvrdila predsedníčka vlády SR Iveta Radičová.
      Prvá bilaterálna schôdza oboch šéfov exekutív sa uskutočnila 20. júla v Budapešti počas summitu predsedov vlády Vyšehradskej štvorky. Stalo sa tak po tom, ako SR prevzala začiatkom júla ročné rotujúce predsedníctvo v rámci zoskupenia od svojho južného suseda.
      Po rokovaní Radičová deklarovala zlepšenie vzťahov medzi oboma krajinami, pričom sporné otázky majú riešiť obnovené zmiešané komisie. Orbán svoju partnerku ubezpečil, že napätie a konflikty nie sú záujmom predstaviteľov ani občanov Maďarska.
      Slovenská premiérka už predtým absolvovala oficiálne stretnutia so zvyšnými predsedami vlád V4. Vo Varšave ju 23. júla prijal Donald Tusk. Český premiér Petr Nečas zavítal do Bratislavy v ten istý mesiac a Radičová recipročne do Prahy 18. októbra.
      Všetci štyria šéfovia exekutívy V4 by sa mali oficiálne zísť 15. februára budúceho roka počas osláv 20. výročia vzniku zoskupenia. Podľa Radičovej pozvanie prijala aj nemecká kancelárka Angela Merkelová, rakúsky a ukrajinský premiér Werner Faymann a Mykola Azarov.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies