Maďarský minister obrany Hende ocenil pomoc Slovákov pri katastrofe v Ajke

NETKY.SK • 19 Október 2010, 11:40 • 2 min
Maďarský minister obrany Hende ocenil pomoc Slovákov pri katastrofe v Ajke

Maďarský minister obrany Hende ocenil pomoc Slovákov pri katastrofe v Ajke

slovakia

left justify in out

img

Minister obrany Ľubomír Galko si na návšteve Izraela vypočul ďakovné slová od svojho maďarského kolegu Csabu Hendeho, ktorý vyzdvihol angažovanosť Slovákov pri nedávnom nešťastí v Maďarsku.
      "Veľmi si vážime pomoc asi 200 dobrovoľníkov zo Slovenska, ktorí nám pomáhali pri odstraňovaní následkov katastrofy s toxickým kalom," vyjadril sa šéf maďarského rezortu obrany.
      Ministri Galko a Hende spoločne diskutovali aj o náročnej úlohe, ktorú s profesionálnym nasadením plnia vojaci pri prírodných a priemyselných nešťastiach, hoci v čase napätého rozpočtu pre obranu to nie je jednoduché. Šéfovia rezortov obrany otvorene hovorili aj o situácii na Cypre, kde majú v misii UNFICYP obe krajiny svojich vojakov pôsobiacich v spoločnom kontingente. "Aj malé kroky vedú k pokroku a zlepšovaniu situácie na Cypre a prispejú k riešeniu cyperskej otázky," zdôraznil minister Galko.
      Šéfovia rezortov obrany hovorili aj o možnostiach spolupráce, ktoré sa otvárajú v prvej polovici roku 2011, kedy bude Maďarsko predsedať Európskej únii. "Sme radi, že v práci dobre napreduje zmiešaná komisia pre obranné a vojenské otázky," vyjadril sa minister Galko, ktorého jeho kolega pozval na oficiálnu návštevu Maďarska.
      TASR o tom dnes informoval vedúci tlačového oddelenia Ministerstva obrany SR Ivan Rudolf.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona