Maďarsku a Poľsku sa ponúka predsedníctvom v EÚ obrovská možnosť

NETKY.SK • 3 December 2010, 08:18 • 2 min
Maďarsku a Poľsku sa ponúka predsedníctvom v EÚ obrovská možnosť

Maďarsku a Poľsku sa ponúka predsedníctvom v EÚ obrovská možnosť

slovakia

left justify in out

img

Pre maďarskú a poľskú vládu je obrovskou príležitosťou, že v roku 2011 budú môcť po sebe zastávať post predsedajúcej krajiny v Európskej únii. Podobná príležitosť sa naskytne možno za 12-13 rokov, vyhlásil dnes v Budapešti predseda Európskeho parlamentu (EP) Jerzy Buzek.
      Podľa maďarskej tlačovej agentúry MTI Buzek na schôdzke šéfov frakcií EP s maďarskou vládou v rámci prípravy na rotujúce predsedníctvo Maďarska v prvom polroku 2011 zdôraznil, že Budapešť je na túto úlohu pripravená. Dodal, že to bude "skvelých šesť mesiacov".
      Na margo cieľov maďarského predsedníctva predseda EP povedal, že všetky frakcie EP ich podporili: "Tieto ciele sú mimoriadne dôležité nielen z maďarského pohľadu, ale aj z pohľadu celej Európy a môžu prispieť k zotaveniu z hospodárskej krízy, vytváraniu pracovných miest a prehĺbeniu integrácie."
      K budovaniu silnej EÚ je podľa Buzeka potrebné vhodné financovanie. Členské krajiny únie sú síce v súčasnosti v čase reštrikcií opatrnejšie, po kríze – o dva či tri roky - už bude iná situácia.
      "Význam EP v ostatnom období veľmi vzrástol, preto spolupráca s predsedníckou krajinou je teraz dôležitejšia, ako kedykoľvek predtým. EP sa pripravuje na úzku spoluprácu aj s Maďarskom," zdôraznil Buzek.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies