Maďarsko: Najpopulárnejším politikom zostáva premiér pred prezidentom

NETKY.SK • 22 December 2010, 14:06 • 2 min
Maďarsko: Najpopulárnejším politikom zostáva premiér pred prezidentom

Maďarsko: Najpopulárnejším politikom zostáva premiér pred prezidentom

slovakia

left justify in out

Popularita maďarského premiéra Viktora Orbána klesla o päť bodov, avšak aj tak je predseda vlády najpopulárnejším politikom krajiny s indexom popularity 47. Ešte výraznejší pokles obľúbenosti zaznamenal šéf maďarskej diplomacie János Martonyi, a to o šesť bodov.
      Vyplýva to z výsledkov najnovšieho prieskumu verejnej mienky Szonda Ipsos, ktoré zverejnil dnes mienkotvorný budapeštiansky denník Népszabadság.
      Podľa rovnakého zdroja sa naopak o tri body zvýšila popularita expremiéra Ferenca Gyurcsánya, ktorý však s indexom 21 i tak zaujal v rebríčku politikov iba predposledné miesto.
      Pokles indexu popularity zaznamenal prieskum aj u ďalších členov maďarskej vlády či popredných predstaviteľov vládnej strany Maďarský občiansky zväz-Fidesz. Nevyhol sa mu ani prezident Pál Schmitt, ktorý je však druhým najobľúbenejším politikom krajiny pred starostom Debrecínu, nominantom vládneho Fideszu Lajosom Kósom.
      Ako ďalej vyplýva z výsledkov, medzi občanmi sa teší nižšej miere popularity aj líder opozičných socialistov At - vládnej Kresťanskodemokratickej ľudovej strany (KDNP) Zsolt Semjén a opozičnej Politika môže byť iná (LMP) András Schiffer.
      Minimálny pokles indexu popularity zaznamenal predseda parlamentu László Kövér, kým posúdenie niekdajšieho predsedu vlády Gordona Bajnaiho či europoslankyne za Hnutie za lepšie Maďarsko-Jobbik Krisztiny Morvaiovej zostalo rovnaké.

Zdroj: TASR/MTI



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies