Maďarská skupina Omega bude hviezdou podujatia Dunafest v D.Strede

NETKY.SK • 23 Júl 2010, 11:40 • 2 min
Maďarská skupina Omega bude hviezdou podujatia Dunafest v D.Strede

Maďarská skupina Omega bude hviezdou podujatia Dunafest v D.Strede

slovakia

left justify in out

Maďarská hudobná skupina Omega bude hviezdou dnes sa začínajúceho prvého ročníka letného hudobného podujatia Dunafest v Dunajskej Strede, ktoré potrvá do soboty 24. júla. TASR o tom informovali TASR hlavní organizátori programu Robert Jurányi a Koppány Kovács.
"Usporiadať tento festival, ktorý sme nazvali festivalom solidarity, prišiel spevák skupiny Rómeó vérzik (Rómeo krváca) Koppány Kovács, ktorý v spolupráci so šéfom agentúry Duna Dušanom Drobným vymyslel tento slovensko-maďarský festival," informoval Jurányi s tým, že v oblasti od Bratislavy až po Komárno nebol doteraz žiadny veľký hudobný festival. "Boli sme znechutení z toho, čo sa odohráva na politickej scéne, naše kapely Konflikt a Rómeó vérzik hrajú aj za hranicami Slovenska a vieme, že skutočný problém medzi národnosťami nie je. Chceme ukázať, že bežného človeka šarvátky politikov nezaujímajú a Slováci a Maďari vedia dobre spolu žiť a vedia sa spoločne zabávať. Muzika spája národy," konštatoval šéf kapely Konflikt Jurányi a dodal, že dnes a v sobotu vystúpi deväť slovenských a deväť maďarských kapiel. "Z každého žánru sme oslovili najlepšie skupiny, hlavným hosťom bude skupina Omega, ktorá je označovaná ako Rolling Stones východu. Vznikla v tom istom roku ako Rolling Stones a v tzv. východnom bloku bola podobne úspešná ako skupina Micka Jaggera na západe," uviedol Jurányi a pripomenul, že na dvojdňovom podujatí očakávajú 8000 až 10.000 ľudí. Organizátori okrem pódia pripravili dva stany (15 x 50 m) pre divákov.
"Dunafest s podtitulom festival tolerancie ponúkne počas dvoch dní v Areáli voľného času koncert punkovej skupiny Aurora, ale i ďalších maďarských interpretov ako Irigy Hónaljmirigy, Pannonia Allstars Ska Orchestra, Road, Pokolgép či Subbass Monster Live. Slovenskú stranu budú na festivale reprezentovať skupiny Gladiator, Vidiek, Hex, Polemic, Para, Ghymes, Konflikt, Devil Street 13, Rómeó Vérzik, Zuzana Smatanová a Rytmus," doplnil Kovács s tým, že organizátori sa nažili "namiešať" zaujímavý reprezentačný mix z oboch krajín. "Týmto festivalom chceme prispieť k zlepšeniu vzťahov medzi Slovákmi a Maďarmi. Veríme, že to, čo tento rok začíname, bude mať dlhú tradíciu," uviedol organizátor Kovács.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies