Maďari permanentne chystajú podvratné akcie proti slovenskej štátnosti

NETKY.SK • 21 Október 2010, 11:48 • 2 min
Maďari permanentne chystajú podvratné akcie proti slovenskej štátnosti

Maďari permanentne chystajú podvratné akcie proti slovenskej štátnosti

slovakia

left justify in out

img

Maďari "stále a permanentne" chystajú podvratné akcie proti slovenskej štátnosti. "Nie je ticho ani po búrke, ani pred búrkou," komentoval dnes predseda SNS Ján Slota rozhodnutie maďarského parlamentu vyhlásiť výročie trianonskej zmluvy za pamätný deň.
"V týchto intenciách navštívil Slovensko aj pán George Soros," pripomenul Slota návštevu amerického finančníka maďarsko-židovského pôvodu. Dodal, že podľa jeho informácií tu Soros rokoval s podpredsedom vlády pre ľudské práva Rudolfom Chmelom (Most-Híd) o znížení prahu pre používanie menšinového jazyka v úradnom styku zo súčasných 20 na 10 percent. Podpredseda SNS Rafael Rafaj ho doplnil, že takýto krok by viedol k "pomaďarčeniu" troch okresných miest a ďalších obcí s celkovo 130.000 obyvateľmi.
Rafaj pripomenul, že okrem zákona o štátnom jazyku a pripravovaného zákona o jazykoch menšín chce vládna koalícia meniť aj zákon o štátnych symboloch. Tieto zmeny podľa neho súvisia s účasťou menšinovej strany Most-Híd vo vláde. "Vždy, keď sa menšinové strany dostanú k moci, do pol roka sú schopné zlikvidovať výhonky národnoštátnych záujmov, ktoré sa pripravovali štyri roky," vyhlásil Rafaj.
Slota pripomenul aj trestný čin, ktorý bol v posledných dňoch spáchaný v Revúcej. "V Revúcej bolo bandou 20 cigánskych výrastkov napadnuté 16-ročné dievča, leží v nemocnici," povedal Slota, podľa ktorého by sa aj toto napadnutie malo považovať za rasovo motivovaný trestný čin.
Slota poznamenal, že médiá sa tejto kauze zďaleka nevenujú toľko, ako keď je podozrenie na rasovo motivovaný trestný čin voči Rómom. "Keď niekde mladí Cigáni napadnú starú pani, dobijú ju a policajti s nimi začnú robiť poriadky, pomaly sa zemeguľa začína točiť. Ale keď Cigáni dobijú nevinné dievča, nič sa nedeje," vyhlásil Slota.
Predseda SNS vyjadril sklamanie aj nad tým, že za predsedu Dozornej rady Fondu národného majetku nebol zvolený kandidát SNS Ľubomír Neslušan, ale kandidát Smeru-SD Branislav Bačík. "SNS je znechutená aj prístupom našich bývalých partnerov k hlasovaniu. A čudovali sme sa aj hlasovaniu súčasnej vládnej koalície, lebo dohoda bola viac-menej jasná," povedal.
Na otázku, ktorý kandidát na pozíciu generálneho prokurátora je pre SNS najprijateľnejší, Slota odpovedal, že poslanecký klub sa v tejto veci nedohodol ani na jednom mene. "Každý poslanec má voľnú ruku, ja možno ani hlasovať nebudem," povedal.
Na otázku, ako hodnotí zaradenie svojho mena do rebríčka miliardárov v jednom z českých časopisov, Slota odpovedal: "Nejaký gauner zo Slovenska si niečo objedná u gaunera v Čechách a o ničom inom sa nehovorí".
Na záver tlačovej konferencie predviedol Rafaj názornú ukážku, ako vláda podľa neho pristupuje k národnoštátnym záujmom Slovenska. "Vláda sa správa ako recyklátor, ktorý zomelie národnoštátne záujmy Slovákov, zákon o štátnom jazyku, zákon o dvojakom občianstve, zákon o štátnych symboloch, verejnoprávne médiá, nezávislosť súdnictva...," vyhlásil Rafaj a vložil papier s nápismi ako "národnoštátne záujmy", "zákon o štátnom jazyku" a podobne do skartovacieho prístroja s nápisom "vláda" a skartoval ho.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona