Má sedem rokov a modlí sa za zastavenie koronavírusu

NETKY.SK • 27 Marec 2020, 07:04 • 2 min
Má sedem rokov a modlí sa za zastavenie koronavírusu

Koronavírus neobchádza nikoho. Je hlavnou témov článkov, rozhovorov a ako hosťa si ho usadila pri stole takmer každá rodina. Je teda celkom pochopiteľné, že aj deti si uvedomujú zmenu atmosféry.

slovakia

left justify in out

Recept má každý iný
Väčšie deti nesedávajú za lavicami a nečakajú na vytúžené zazvonenie, menšie zasa citlivo vnímajú, ako vzduch oťažel a ako sa i ten najmenší plán odsunul na čas neurčitý. Všednosť bola predsa nalomená a to sa nedá iba tak opomenúť. Je to čudné, ale epidémia zasiahla viac také časti človeka, ktoré nie sú viditeľné. Robí sa to, čo sa považuje za správne a recept na vysporiadanie sa s pliagou má azda každý jedinečne vytvorený pre vlastné upokojenie.

 

img

 

Má rád zlato
Danko má sedem rokov, v septembri prvý raz prekročí prah školy ako žiak a prvý raz stoličkou zaškrípe v triede. Nedá sa ho s nikým pomýliť, pretože už v útlom veku sa vymyká a nikoho nenecháva na pochybách, že na žitie mu je daná múdrosť a že má názor na čokoľvek, čo sa deje v spoločnosti. Vzhľadom na skutočnosť, že by som ho nerada sklamala, musím zdôrazniť to, čo mi on sám prikázal napísať do článku. "Musíš hlavne povedať, že sa mi páči zlato a mám rád svoje hodinky. Dal mi ich dedko." Zasmiala som sa, ale nie príliš nahlas, lebo nemá rád, ak má niekto takú drzosť, že neprikladá jeho slovu význam.

 

img

 

Koronavírus nie je až taký
Spýtala som sa ho, čo by mi mohol povedať o koronavíruse. Vedela som s istotou, že informácií má viac ako dosť, počet infikovaných totiž hlási večer čo večer so spoľahlivosťou, ktorá je porovnateľná s usilovnosťou spravodajskej stanice. "Noo," povzdychol si, "treba sa proti nemu chrániť. Musíš mať rúško, respirátor a rukavice."

 

img

 

Modlitba
Za nešírenie nákazy sa aj pomodlil, pretože o Bohu má vedomosť. Získal ju predovšetkým vďaka rodine, ale aj prostredníctvom návštev nedeľnej školy. Jeho modlitba ukazuje, že určujúca nie je akási naformulovaná reč a ani nie je rozhodujúce, či prosba bude vypovedaná jednou alebo desiatimi vetami.
"Pane Ježišu Kriste, daj, nech nedostanem koronavírus a nech ho nemá nikto."

 

img

 

Má modré oči
V otázke Boha je veľmi presný. Koronavírus sa veľkosťou nedá porovnať s mocou stvoriteľa. "Samozrejme, že Boh je väčší ako koronavírus. On urobil túto planétu, aj ostatné planéty. Urobil celý svet. A stvoril aj rybky, stromy a vodu. On je dobrý a mocný." Dokonca má konkrétnu predstavu aj o tom, aký vzhľad Boh má. "Má modré oči, dlhé vlasy. Nosí zlatý plášť a zlaté sandáliky."


"A prečo myslíš, že má modré oči?" spýtala som sa pobavená a súčasne aj fascinovaná. "Však lebo také má," odpovedal jednoducho, pričom ani len nepripustil možnosť, že by farba bola iná. Ak Bohu dôveruje dieťa a je si vedomé všemohúcnosti, potom by sa mal inšpirovať aj dospelý, pretože ono to tak naozaj je. On je milosrdný a skutočne dobrý.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michaela Mihokova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies