Má nálepku problémového hráča, tréner Dunajskej Stredy chce dať Čmelíkovi ešte šancu

NETKY.SK • 5 Október 2018, 12:50 • 2 min
Má nálepku problémového hráča, tréner Dunajskej Stredy chce dať Čmelíkovi ešte šancu

DUNAJSKÁ STREDA - Slovenského futbalistu a hráča Dunajskej Stredy Lukáša Čmelíka vtedajší tréner DAC Marco Rossi v apríli vyhodil z kádra A-mužstva, a to nielen preto, že na tréningu zlomil nohu panamskému spoluhráčovi Césarovi Blackmanovi Camarenovi.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťdvaročného žilinského rodáka (nar. 13. apríla 1996), ktorý má nálepku "problémového" hráča, preradili do dunajskostredskej juniorky. Následne zarezonovalo, že bývalý mládežnícky reprezentant v klube zo Žitného ostrova skončí, ale skutočnosť môže byť napokon úplne iná. Čmelík sa pripravuje v akadémii DAC pod vedením jedného z klubových kondičných trénerov.

Od leta nový tréner Dunajskej Stredy Peter Hyballa nevylučuje, že hráčovi dá príležitosť. Je možné, že Čmelík sa po šiestich mesiacoch opäť predstaví v drese A-tímu DAC.

 

"Lukáš u nás trénuje individuálne s kondičným koučom. Viem, že v minulosti mal problémy, už som s ním dva či trikrát hovoril. Predpokladám, že potrvá ešte niekoľko týždňov, kým sa dostane na požadovanú úroveň," uviedol 42-ročný nemecký lodivod FC DAC 1904 a pokračoval: "Každý tréner má svoje pravidlá. Rozhodnutie o jeho konci v A-mužstve sa zrodilo pred mojím príchodom do klubu. Lukáš dostane šancu byť fit a prípravený. Potom sa uvidí."

Čmelík prišiel do Dunajskej Stredy vlani v lete po dlhšom pôsobení v MŠK Žilina, od jari 2016 strávil rok a pol na hosťovaní v najvyššej švajčiarskej a poľskej súťaži v tímoch FC Sion a Piast Gliwice. V sezóne 2017/2018 zasiahol v drese DAC do 18 ligových stretnutí, bez streleného gólu.

 

"Trénerskej profesii sa venujem už pätnásť rokov a viem, že hráči často myslia najmä na seba. Mnohí z nich nedokážu akceptovať, že sú na lavičke. Hrať však môže iba jedenásť futbalistov a práve tréner je na to, aby vybral tých správnych. Chcem pracovať len s takými hráčmi, ktorí to akceptujú a budú inteligentní na to, aby pochopili, že musia na sebe neustále pracovať. Platí to pre všetkých, vrátane Čmelíka. Rozhodne však nie som nepriateľ hráčov, ale najmä ich partner," dodal tréner Dunajskej Stredy Peter Hyballa.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona