Má na svedomí stovky životov. Vo väzení skonal bývalý šéf sicílskej mafie "Toto" Riina

NETKY.SK • 17 November 2017, 08:40 • 2 min
Má na svedomí stovky životov. Vo väzení skonal bývalý šéf sicílskej mafie "Toto" Riina

RÍM - Bývalý šéf sicílskej mafie Salvatore "Toto" Riina zomrel v piatok vo väzenskej nemocnici v severotalianskom meste Parma, informovala agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Riina naposledy vydýchol o 3.37 h. Vo štvrtok by oslávil 87 rokov, ak by nebol v kóme, do ktorej upadol po dvoch operáciách. Príčinu smrti úrady neuviedli, podľa médií však mal exmafián rakovinu obličiek a problémy so srdcom. V júli mu súd zamietol žiadosť o prepustenie z väzenia zo zdravotných dôvodov.

 

Rodák zo sicílskeho Corleone bol za mrežami od 15. januára 1993. Predtým sa tento muž, ktorý stál okrem iného za vraždami lovcov mafiánov Giovanniho Falconeho a Paola Borsellina, 24 rokov nachádzal na úteku pred spravodlivosťou.

 

Riinu odsúdili vo viacerých procesoch celkove na viac ako dva tucty doživotných trestov väzenia.

 

Muž, ktorý nosil prezývky ako sicílsku U curtu (Krátky) v súvislosti s nižším vzrastom či La belva (Zviera) a bol označovaný za "bosa bosov" sicílskej mafie Cosa nostra, mal na svedomí aj vojnu s konkurenčnými mafiánskymi klanmi zo 70. rokov minulého storočia i prípravu atentátu na generála Carla Alberta dalla Chiesu v Palerme z roku 1982. Riina mal nariadiť fyzickú likvidáciu okolo 150 ľudí.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies