Má len 17 rokov, no NASA s ňou počíta už teraz: Toto je žena, ktorá bude kolonizovať Mars!

NETKY.SK • 11 Júl 2018, 13:00 • 2 min
Má len 17 rokov, no NASA s ňou počíta už teraz: Toto je žena, ktorá bude kolonizovať Mars!

Detské sny nie sú vždy len nereálnymi predstavami, z ktorých jedného dňa vyrastieme. Mladá Američanka je toho dôkazom.

slovakia

left justify in out

Čím chceš byť, keď vyrastieš? Toto je jedna z najfrekventovanejších otázok, ktorú dospelí kladú deťom. Odpovede sú naozaj rôzne, často dosť bizarné, preto sa obvykle nepočíta s tým, že by sa takýto sen mohol skutočne vyplniť. To ale nie je prípad Alyssy Car­son, ktorá už vo svojich troch rokoch presne vedela, čo chce. A dnes sa pomaly blíži k svojmu cieľu.

 

Kolonizácia Marsu bola ešte pred niekoľkými rokmi hotovým sci-fi. Dnes sa ale situácia mení a zdá sa, že niekedy okolo roku 2033 sa na červenej planéte človek objaví po prvýkrát. Členom tímu astronautov - priekopníkov by podľa všetkého mala byť aj Alyssa Car­son, ktorá od detstva túžila letieť do vesmíru. Svojho sna sa nevzdala ani v puberte a ako pr­vej sa jej po­da­rilo prejsť NASA Pas­sport Prog­ra­mom. Vďaka tomu sa mohla dostať do tréningového centra. Tu absolvuje nejednu náročnú skúšku. Popri tvrdom tréningu však stíha aj štúdium na strednej škole, kde sa učí štyri jazyky.

 

Alyssa pripúšťa, že to vôbec nie je jednoduché. Náročné je nielen skĺbiť výcvik so školou a osobným životom teenagerky, ale aj presadiť sa v „mužskom svete“  a k tomu v tak mladom veku. Napriek všetkému je vďačná, že sa jej podarilo dostať tak ďaleko. Toto dievča je živým príkladom faktu, že môžeme dokázať všetko, ak sa pre to skutočne rozhodneme.

 

 

Hanging with Astronaut Clay Anderson

Príspevok, ktorý zdieľa Alyssa Carson (@nasablueberry),

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies