MŠ zvažuje existenciu učebníc či vysvedčení na internete

NETKY.SK • 24 August 2010, 07:02 • 2 min
MŠ zvažuje existenciu učebníc či vysvedčení na internete

MŠ zvažuje existenciu učebníc či vysvedčení na internete

slovakia

left justify in out

img

Ministerstvo školstva uvažuje o existencii vysvedčení či učebníc na internete. Šéf rezortu Eugen Jurzyca (SDKÚ-DS) to uviedol dnes počas hodiny otázok a odpovedí v Národnej rade SR účastníkom Detskej univerzity.
"Preto, aby deti nemuseli nosiť knihy v takomto ruksaku na chrbte, ale aby si ich mohli pozrieť doma na počítači," uviedol minister s tým, že k učebniciam, ak budú zverejnené na internete, sa môžu žiaci kedykoľvek vrátiť. Dodal však, že to nie je jednoduché a treba vyškoliť ľudí. Povinné vyučovanie anglického jazyka sa začne od 3. ročníka. Keď bude dosť kvalitných učiteľov a vyučovanie bude na úrovni, posunie sa do 2. ročníka. Tieto otázky detí, ako povedal Jurzyca médiám, ho zaujali.
Najčastejšie "interpelovaným" bol minister financií Ivan Mikloš (SDKÚ-DS). V súvislosti s platmi učiteľov povedal, že sú veľmi nízke. "Rozhodli sme sa, že práve pri učiteľoch urobíme výnimku a na platoch učiteľov nebudeme šetriť, teda nebudeme znižovať ten objem peňazí," uviedol. Na budúci rok však v iných oblastiach bude na platy menej peňazí o 10 percent, čo si vyžiada ďalšie rozhodnutia. Mikloš pre TASR konštatoval, že pravidelne chodieva na stretnutia s poslucháčmi Detskej univerzity a považuje za samozrejmé, že ich zaujíma hospodárenie a peniaze. "Niektoré otázky boli vyslovene odborné, napríklad kompenzácia nájmov pri reštituovaných domoch," mieni minister.
Deti sedeli v poslaneckých laviciach, hlásili sa do diskusie a po nej si šli po podpisy od obľúbených predstaviteľov parlamentu a ministrov. Pýtali sa napríklad na stavbu diaľnice R7 a megakasína v Bratislave-Jarovciach, koľko cudzích jazykov ovláda minister zahraničných vecí Mikuláš Dzurinda, kde sú vojenské školy, čo robia asistenti poslancov a podobne.
Na stretnutí sa zúčastnil predseda NR SR Richard Sulík (SaS), podpredsedovia parlamentu, medzi nimi líder najsilnejšej opozičnej strany Smer-SD Robert Fico, deväť ministrov, niektorí poslanci či predseda Bratislavského samosprávneho kraja Pavol Frešo (SDKÚ-DS).

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies