M. Zeman už úraduje v Prahe, jeho dcéra dostane vlastnú ochranku

NETKY.SK • 1 Február 2013, 12:44 • 2 min
M. Zeman už úraduje v Prahe, jeho dcéra dostane vlastnú ochranku

M. Zeman už úraduje v Prahe, jeho dcéra dostane vlastnú ochranku - Politika Dcéra novozvoleného českého prezidenta Miloša Zemana Kateřina bude mať vlastnú ochranku.

slovakia

left justify in out

img

Dcéra novozvoleného českého prezidenta Miloša Zemana Kateřina bude mať vlastnú ochranku. Víťaz nedávnych prezidentských volieb požiadal o ochranu pre svoju dcéru, žiadosť polície schválil aj minister vnútra ČR Jan Kubice, informovala dnes spravodajský server Mediafax.cz s odvolaním sa na hovorcu rezortu Vladimíra Řepku.

Podľa jeho slov "pán minister žiadosť neodkladne podpísal".

Ochranku má popri samotnom Milošovi Zemanovi i jeho manželka Ivana. Policajti teraz vyriešia s rodinou budúcej hlavy štátu intenzitu ochrany.

Václav Klaus končí 7. marca


Terajšiemu prezidentovi ČR Václavovi Klausovi končí druhé, posledné volebné obdobie 7. marca, o deň neskôr sa v Prahe uskutoční slávnostná inaugurácia jeho nástupcu vo funkcii. 

Zeman sa vo štvrtok podvečer vrátil do Prahy, kde zamieril na rokovania celorepublikového predsedníctva Strany práv občanov - Zemanovci (SPOZ), ktorej je čestným predsedom. Podľa vlastných slov tam išiel poďakovať za podporu, ktorej sa mu dostalo v nedávnych voľbách.

Dnešný pracovný program začal Zeman vo svojej kancelárii na Loretánskej ulici neďaleko Pražského hradu stretnutím so šéfom ČSTV, vplyvným právnikom s kontaktmi v ČSSD i ODS Miroslavom Janstom, informuje webové vydanie denníka Mladá fronta DNES. 

V dočasnom Zemanovom sídle sa objavili aj senátorka za ČSSD, niekdajšia plzenská hajtmanka Milada Emmerová, ako aj hradný kancelár Jiří Weigl a šéf Správy Pražského hradu Ivo Velíšek, ktorí prišli zrejme riešiť otázky týkajúce sa aj sťahovania rodiny Zemanovcov na Pražský hrad. Novozvoleného prezidenta čakajú dnes aj ďalšie neformálne stretnutia.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies