Mönchengladbach si chce proti Dortmundu upevniť 3. miesto

NETKY.SK • 10 Apríl 2015, 09:55 • 2 min
Mönchengladbach si chce proti Dortmundu upevniť 3. miesto

MÖNCHENGLADBACH - Šlágrom 28. kola najvyššej nemeckej futbalovej súťaže bude sobotňajší duel dvoch Borussií, v ktorom tá dortmundská zavíta na favorizovanú pôdu do Mönchengladbachu.

slovakia

left justify in out

Stretnutie má veľký význam pre oba tábory. Domáci figurujúci na 3. mieste bundesligovej tabuľky sa budú snažiť upevniť si svoju pozíciu zaručujúcu priamu miestenku v skupinovej fáze Ligy majstrov v nastávajúcej sezóne 2015/2016 a udržať si minimálne dvojbodový odstup od štvrtého Bayeru Leverkusen. Pre Dortmundčanov môže byť prestížny zápas jednou z posledných možností, ako v konečnom účtovaní získať aspoň miestenku v Európskej lige. Zverencom trénera Jürgena Kloppa patrí aktuálne v tabuľke 10. pozícia.

 

Obaja súperi sa v priebehu týždňa predstavili aj vo štvrťfinále Nemeckého pohára a o ich osude sa rozhodlo až v predlžení. Dortmund v pridanom čase prekonal Hoffenheim a v semifinále sa stretne s Bayernom Mníchov, ktorému minulý víkend v lige podľahol 0:1. "Mönchengladbach môže dosiahnuť priamu miestenku v Lige majstrov. Pre oba tímy to bude dôležitý zápas. Nemyslím si, že výsledky v národnom pohári budú mať na naše stretnutie nejaký vplyv," cituje portál The World Game trénera Dortmundu Jürgena Kloppa.

 

Mönchengladbach prekvapujúco nezvládol rolu favorita a neuspel po strelách zo značky pokutového kopu na pôde treťoligovej Arminie Bielefeld. "Samozrejme, že som sklamaný, pretože sme chceli dosiahnuť semifinále. Až príliš zúfalo sme chceli postúpiť. Vypadnutie po penaltách je pre nás ťažko stráviteľné, ale musíme sa rýchlo otriasť a sústrediť sa na Dortmund," povedal tréner Mönchengladbachu Lucien Favre.

 

V prvom vzájomnom zápase v tejto sezóne v novembri minulého roka zvíťazil Dortmund 1:0 vďaka vlastnému gólu majstra sveta z roku 2014 Christopha Kramera.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies