Mönchengladbach proti Bayernu o udržanie šnúry bez prehry

NETKY.SK • 4 December 2015, 12:16 • 2 min
Mönchengladbach proti Bayernu o udržanie šnúry bez prehry

MÖNCHENGLADBACH - Futbalisti Borussie Mönchengladbach prežili priam hrôzostrašný štart do bundesligovej sezóny, keď prehrali prvých päť stretnutí, ale po odchode trénera Luciena Favreho je všetko inak.

slovakia

left justify in out

Na lavičku "žriebät" sa posadil André Schubert a mužstvo pod jeho vedením ťahá šnúru deviatich duelov bez prehry (7 víťazstiev a 2 remízy). Borussii momentálne patrí štvrtá priečka v tabuľke a cez víkend ju čaká azda najväčšia výzva v sezóne: hráči vedúceho Bayernu Mníchov.

 

Futbalisti Mönchengladbachu počas deväťzápasovej šnúry nazbierali 23 bodov, viac dokázal získať len bavorský suverén - 25. "Vieme, že cez víkend nastúpime možno proti najlepšiemu tímu na svete. Bayern má najlepšieho brankára, top krajných či stredných obrancov a jedného z troch najlepších útočníkov. Nie je žiadnou náhodou, že v tejto fáze súťaže ešte nikdy nebol taký dominantný ako teraz. Aby sme bavorský tím potrápili, musíme mať veľmi dobrý deň a hráči si musia plniť úlohy od prvej do poslednej minúty. Technicky, takticky a kondične potrebujeme podať absolútny výkon," cituje Schuberta oficiálna stránka Borussie.

 

"Nemôžeme hrať defenzívne, nevieme, ako to máme robiť. Budeme hrať odvážne. Súpera nesmieme nechať vydýchnuť, inak sa dostaneme veľmi rýchlo pod tlak," dodal útočník Mönchengladbachu Raffael, ktorý v uplynulej sezóne strelil mníchovskému klubu obidva góly pri marcovom víťazstve 2:0 v Allianz Arene.

 

Bayern Mníchov neohrozene kráča za obhajobou majstrovskéo titulu. V doterajších 14 kolách zaváhali zverenci trénera Pepa Guardiolu iba raz, keď remizovali na ihrisku Eintrachtu Frankfurt 0:0. Bavori majú na konte 40 bodov, o osem viac ako druhý Dortmund a až o 17 viac ako ich sobotňajší súper. Ak Bayern vyhrá všetky tri zostávajúce jesenné zápasy, dosiahne najlepšiu bilanciu po polovici sezóny v bundesligovej histórii. "V posledných rokoch bol Mönchengladbach pre nás náročným súperom. Vždy sme s ním strácali body. Musíme zostať koncentrovaní, ak chceme získať tri body," povedal útočník Bayernu Thomas Müller.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies