M. Šmahel uspel na svetovej súťaži v kórejskom Soule

NETKY.SK • 12 Október 2011, 18:51 • 2 min
M. Šmahel uspel na svetovej súťaži v kórejskom Soule

M. Šmahel uspel na svetovej súťaži v kórejskom Soule

slovakia

left justify in out

img

Svetová modelingová mužská súťaž Manhunt International, na ktorej Slovenskú republiku zastupoval Martin Šmahel, zakončila finálovým večerom (10. 10.) dvojtýždňový boj o titul Model sveta 2011. Spomedzi 48 finalistov porota vyberala najlepšiu pätnástku, z ktorej sa určilo poradie na prvých piatich miestach. Ocitol sa v ňom aj Šmahel, ktorý po vlaňajšom víťazstve Petra Menkyho mal obhajovať svetový titul.
"Pred odletom som si hovoril, že postup do 15-ky by bol určite úspech. Je ťažké obhajovať titul, každý kladie maximálne nároky a čaká veľa," povedal pre médiá Peter Menky, majiteľ licencie Manhunt a organizátor súťaže pre Slovensko. "Po postupe do top 15 bolo jasné, že Martin cieľ splní," dodal.
Po troch disciplínach finálového večera (smoking, plavky, národný kroj) nakoniec mladík zo Slovenska obsadil 5. miesto a dokázal tak, že Slovensko patrí v mužských súťažiach krásy do svetovej špičky. "Podľa expertných odhadov bol Martin favorizovaný do prvej päťky už krátko po otvorení súťaže, čo sa v samotnom finále potvrdilo. Zožal druhý najväčší potlesk publika hneď po domácom súťažiacom z Južnej Kórey," konštatoval Menky s tým, že účinkovanie Martina Šmahela na svetovej súťaži je obrovským úspechom pre Slovensko. "Dokázal našu krajinu zviditeľniť vo svete. Dokázal, že Slovensko má rovnako pekných, inteligentných chlapov a modelov s veľkým potenciálom."
"Finálový večer bol pre mňa ohromným zážitkom najmä preto, že som reprezentoval sám seba a Slovensko v krajine, kde o nás vedia tak málo. Bola to príležitosť predviesť sa medzi víťazmi národných súťaží z celého sveta a ja som sa snažil uspieť zo všetkých síl," zhodnotil svoje účinkovanie v kórejskom Soule Martin Šmahel.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies