M. Lajčák sa stretol s predstaviteľmi amerických židovských organizácií

NETKY.SK • 28 September 2012, 06:43 • 2 min
 M. Lajčák sa stretol s predstaviteľmi amerických židovských organizácií

M. Lajčák sa stretol s predstaviteľmi amerických židovských organizácií - Politika Podpredseda vlády a minister zahraničných vecí SR Miroslav Lajčák sa 27.

slovakia

left justify in out

img

Podpredseda vlády a minister zahraničných vecí SR Miroslav Lajčák sa 27. septembra v New Yorku stretol s predstaviteľmi amerických židovských organizácií American Jewish Council a B'nai Brith. V rozhovore informoval partnerov o politickom a ekonomickom vývoji na Slovensku, v Európskej únii a eurozóne. Zástupcovia oboch organizácií sa zaujímali aj o postoje SR v otázkach svetového vývoja, vrátane mierového procesu a bezpečnostnej situácie na Blízkom východe. Počas stretnutia bol ocenený jednoznačný prístup slovenskej vlády pri odmietaní extrémizmu, postoj k témam týkajúcich sa histórie a aktívne pripomínanie si pamiatky obetí holokaustu. Partneri tiež ocenili pozitívny rozvoj vzťahov medzi Slovenskom a USA, ktorý bol zdôraznený aj počas júlovej návštevy M. Lajčáka vo Washingtone.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies