M. Lajčák nerozmýšľa o poste generálneho tajomníka Rady Európy

NETKY.SK • 18 Október 2018, 15:33 • 2 min
M. Lajčák nerozmýšľa o poste generálneho tajomníka Rady Európy

BRATISLAVA - Minister zahraničných vecí Miroslav Lajčák (nom. Smeru-SD) nerozmýšľa o tom, či by sa mohol stať novým generálnym tajomníkom Rady Európy.

slovakia

left justify in out

Zatiaľ nezmenil ani názor na prezidentskú kandidatúru. Povedal to novinárom po rokovaní parlamentného výboru pre európske záležitosti.

 

"Mám dnes nejaké meno a spomína sa možno vo všelijakých súvislostiach. Ja mám svoju zodpovednosť tu, čaká nás predsedníctvo v OBSE, to ma dosť zamestnáva," uviedol Lajčák.

 

Otázky o jeho možnom šéfovaní Rade Európy označil za hypotetické. Kuloárne informácie o Lajčákovi a Rade Európy napísal na sociálnej sieti prezident SR Andrej Kiska, ktorý sa stretol so súčasným šéfom Rady Európy Thorbjörnom Jaglandom. Jeho mandát sa končí na budúci rok.

 

V súvislosti s prezidentskou kandidatúrou Lajčák uviedol, že ak by mal kandidovať, musel by byť o tom on sám presvedčený. "A zatiaľ nie som. Nemôžem sa zlomiť do niečoho, čo necítim," povedal šéf rezortu diplomacie s tým, že jeho pozícia je jasná. Lajčák dlhodoho hovorí, že kandidovať nemieni. Prezidentské voľby budú na jar budúceho roku.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies