M. KOČNER: SaS dostala od Penty päť miliónov korún v igelitke

NETKY.SK • 28 Február 2012, 11:54 • 2 min
M. KOČNER: SaS dostala od Penty päť miliónov korún v igelitke

M. KOČNER: SaS dostala od Penty päť miliónov korún v igelitke

slovakia

left justify in out

img

Strana SaS prijala od spoločníka Penty Jozefa Špirka päť miliónov korún v igelitovej taške s logom Tesco na predvolebnú kampaň v roku 2010. Vyhlásil to dnes podnikateľ Marián Kočner.
      "Pýtal som sa Sulíka, či od jedného zo spoločníkov Penty nedostali finančný príspevok na kampaň, ktorý ale nie je uvedený na webe medzi príspevkami. Tak sa ma spýtal, odkiaľ to viem a že on od Jozefa Špirka žiadne peniaze nezobral. Je to pravda, doniesol ich pokladník strany SaS Kolárik, ktorý ich od Špirka dostal v bielej Tesco igelitke," povedal Kočner.
      Podnikateľ zároveň oznámil, že na toto tvrdenie nemá dôkazy. Je ale ochotný SaS zaplatiť detektor lži, kde by na tieto otázky mali odpovedať.
      Kočner spomenul aj predsedu poslaneckého klubu SaS Jozefa Kollára. "On mi nakladá, kde môže. Nepoznám ho osobne, len z počutia, videli sme sa na pár spoločenských akciách. Chcem sa opýtať, či pôjde pán Kollár na detektor lži a bude ochotný odpovedať na otázky, či mal niečo spoločné s lúpežou asi 80 miliónov korún v Ľudovej banke, kde bol generálnym riaditeľom. Ja si myslím, že tým testom neprejde," odkázal Kočner.
      Poukázal tiež na fiktívne mediálne tréningy pre ľudí z ministerstva zdravotníctva, riaditeľov nemocníc či zamestnancov nemocníc, kde sú na jednej strane "pseudopodpísaní ľudia, že tam akože boli a na druhej strane je školiteľ, pán Juraj Droba (SaS). Tieto veci sa nikdy neudiali, ale faktúry za to išli," dodal Kočner.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies