M. KOČNER: R. Sulík vo viacerých veciach klame

NETKY.SK • 28 Február 2012, 11:57 • 2 min
M. KOČNER: R. Sulík vo viacerých veciach klame

M. KOČNER R.

slovakia

left justify in out

img

Líder SaS Richard Sulík pri vysvetľovaní stretnutí a sms komunikácie s podnikateľom Mariánom Kočnerom vo viacerých veciach klame. Na tlačovej konferencii to dnes vyhlásil Kočner, podľa ktorého napríklad nie je pravdou, že ich zoznámil Ján Počiatek (Smer-SD), alebo že by nedal súhlas na zverejnenie ich vzájomnej komunikácie. Podľa Kočnera je pravdou, že sa nezačali stretávať až po voľbách, ale mesiace pred nimi.
"Sulík niekoľkokrát povedal, že ma žiadal o súhlas na zverejnenie našej mailovej komunikácie, a ja som mu ho nedal. Sulík klame. Sulíkovi som napísal, že to chcem mať v písomnej podobe. Zavolala mi jeho asistentka, že kam si môžu prísť po písomný súhlas. Prišla, dostala ho v zalepenej obálke, no do dnešného dňa mi to podpísané naspäť nedali. Môžete sa ho opýtať, prečo tvrdí, že som mu ho nedal, keď ho dostal. Toto bola posledná kvapka, prečo som sa rozhodol spraviť túto tlačovku," vysvetlil Kočner.
Na margo toho, ako sa zoznámili, podotkol, že o stretnutie ho požiadal on sám, keď kandidoval na primátora Bratislavy. "Bavili sme sa, celkom sme si porozumeli, boli asi dve alebo tri stretnutia. Neskôr sme sa začali stretávať nie po voľbách, to je ďalšie klamstvo, ale ešte pred voľbami. Bolo to ešte predtým, ako SaS začala pripravovať kandidátku do NR SR. Začali sme sa stretávať častejšie, najprv v aute na Kolibe potajomky, potom v dome, bavili sme sa o politike, o zákulisí politiky, na koho si má dávať pozor," povedal Kočner.
Sulík ho tiež poprosil, či by cez svoje zdroje preňho nepreveril niektorých ľudí, ktorých chce dať na kandidátku SaS, o ktorých veľa nevie a nie je si istý, či sú čistí. "Ja som nikdy nezneužil ani nezneužijem, čo som dokázal zistiť, ale všetko som povedal Rišovi. Myslím si, že na základe mojich informácií sa niektorí na kandidátku nedostali, no jeden tam zostal, voči ktorému som mal výhrady," konštatoval podnikateľ.
Po voľbách v roku 2010 sa obaja stretávali už len u Kočnera. "Je zaujímavé, že mu vtedy neprekážalo, že som závadová osoba. Mal som z neho pocit, že je to človek, ktorý si robí názor na ľudí sám a nie je ovplyvňovaný zákulisnými rečami," uviedol.
Kočner zároveň poprel, že by bol so Sulíkom letecky na večeri v Salzburgu. "Pýtal som sa ho, prečo nepovie, s kým tam bol? Bol tam s ním podnikateľ Ján Sabol. Je to človek, ktorý zakladal SOP a ANO a ja si myslím, že dnes to isté robí v strane SaS. Rišo sa vyhýbal debate na túto tému, ale nech si každý spraví názor sám," odkázal Kočner.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona