M. ŽITNÝ: Aj po smrti bin Ládina Slovensku hrozí nebezpečenstvo

NETKY.SK • 3 Máj 2011, 11:40 • 2 min
M. ŽITNÝ: Aj po smrti bin Ládina Slovensku hrozí nebezpečenstvo

M. ŽITNÝ: Aj po smrti bin Ládina Slovensku hrozí nebezpečenstvo

slovakia

left justify in out

Slovensku hrozí nebezpečenstvo aj po smrti vodcu medzinárodnej teroristickej siete al-Káida Usámu bin Ládina, domnieva sa bezpečnostný analytik Milan Žitný. "Hrozí nám rovnaké nebezpečenstvo ako predtým. Slovensko je na zozname terčov teroristov pre našu vojenskú účasť v Afganistane," povedal.
      "Viem o prípade občana Slovenska, ktorý konvertoval na islam a islamskí teroristi sa ho snažili získať na uskutočnenie svojich teroristických útokov na Slovensku, v Českej republike a Poľsku," uviedol ďalej analytik. Spomínaný Slovák žil a pracoval dlhšie v Nemecku. Podľa slov Žitného sa mal zúčastniť výcviku v tajnom špeciálnom teroristickom vojenskom tábore vo Švédsku. "On však o tejto skutočnosti informoval slovenskú políciu. Slovenská polícia však s nemeckou prezradila jeho angažmán v teroristickej organizácii a tento človek sa musí doteraz ukrývať," prezradil Žitný s tým, že Slovák žil v Nemecku v arabskej štvrti a komunita si ho vytypovala.
      Tento príklad - prezradenie identity slovenského občana - svedčí podľa jeho slov o tom, že SR nie je pripravená na reálnu teroristickú hrozbu. Pokladá to za totálne zlyhanie a informácie sa mali podľa jeho názoru "posunúť" slovenským a zahraničným spravodajským zložkám. "Nevieme, či za spomenutého Slováka si už teroristi nenašli náhradu. Nie sme pripravení na útoky, ako napríklad Američania alebo Briti," uzavrel Žitný.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies