M.I.A. vydá nový album v júli

NETKY.SK • 18 Máj 2016, 18:55 • 2 min
M.I.A. vydá nový album v júli

BRATISLAVA - Britská speváčka a rapperka srílanského pôvodu M.I.A. vydá nový album v júli. Štyridsaťročná interpretka to prezradila počas online rozhovoru s fanúšikmi cez službu Periscope.

slovakia

left justify in out

"Má dvanásť skladieb. Musela som tú Disney vec odobrať. Miesto toho som naň dala skladbu Galang. Chcela som povedať: 'Nemôžem mať Levieho kráľa, použijem vlastnú pieseň. Tak ju nikto nebude môcť zastaviť'," uviedla tiež, narážajúc na skladbu MIA OLA, v ktorej použila prvky z piesne The Circle of Life (u nás známa pod názvom Kolobeh života, pozn. SITA) z animovaného muzikálu Leví kráľ (1994) od spoločnosti Disney.

 

"Uvedomila som si, že sa dá urobiť šťastný album o prežití. A nie neustále rozprávať o bojovaní. Na konci dňa sa cítim akoby, možno to každému príde ako bľabotanie, no je pravdepodobne lepšie pripomínať ľuďom ďalší život a nie tú chvíľu, keď idete do bitky. Pretože, to je len chvíľa," povedala rodáčka z predmestia Londýna o očakávanej novinke. Jej názov však neprezradila.


M.I.A., vlastným menom Mathangi "Maya" Arulpragasam, vydala debutový album Arular v roku 2005. Z druhej štúdiovky Kala (2007) pochádza jej komerčne najúspešnejšia pieseň Paper Planes. V roku 2009 ju vďaka skladbe O...Saya z filmu Milionár z chatrče (2008) spolu A. R. Rahmanom nominovali na Oscara v kategórii Najlepšia pôvodná pieseň.

 

O rok neskôr vydala album Maya obsahujúci aj single Born Free a XXXO a v roku 2013 potom uviedla na trh štúdiovku Matangi so singlami ako Bad Girls či Double Bubble Trouble. Americký týždenník Time ju zaradil do stovky najvplyvnejších ľudí planéty. Slovenskí fanúšikovia a fanúšičky ju mohli vidieť a počuť v roku 2011 na festivale Bažant Pohoda v Trenčíne.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies