M.I.A. a Národná futbalová liga ukončili súdny spor

NETKY.SK • 23 August 2014, 16:06 • 2 min
M.I.A. a Národná futbalová liga ukončili súdny spor

USA - Britská speváčka a rapperka srílanského pôvodu M.I.A. ukončila súdny spor s americkou Národnou futbalovou ligou (NFL).

slovakia

left justify in out

Organizácia od 39-ročnej hudobníčky požadovala 16,5 milióna dolárov (v prepočte približne 12,4 milióna eur) ako odškodné za porušenie zmluvy, ktorého sa dopustila počas vystúpenia v rámci polčasovej prestávky Super Bowlu v roku 2012. Speváčka vtedy spolu s Madonnou a rapperkou Nicki Minaj predviedla pieseň Gimme All Your Luvin', pričom ukázala vztýčený prostredník. Právny zástupca interpretky Howard E. King pre americký týždenník The Hollywood Reporter potvrdil, že obe strany sa dohodli. Ďalšie podrobnosti však neprezradil.

 

M.I.A., vlastným menom Mathangi "Maya" Arulpragasam, sa narodila 18. júla 1975. Debutový album Arular vydala v roku 2005. Z druhej štúdiovky Kala (2007) pochádza jej komerčne najúspešnejšia pieseň Paper Planes. V roku 2009 ju vďaka skladbe O...Saya z filmu Milionár z chatrče (2008) spolu A. R. Rahmanom nominovali na Oscara v kategórii Najlepšia pôvodná pieseň. O rok neskôr vydala album Maya obsahujúci aj single Born Free a XXXO. VLani v novembri uviedla na trh zatiaľ posledný počin Matangi so singlami ako Bad Girls či Double Bubble Trouble. Americký týždenník Time ju zaradil do stovky najvplyvnejších ľudí planéty. Slovenskí fanúšikovia a fanúšičky ju mohli vidieť a počuť v roku 2011 na festivale Bažant Pohoda v Trenčíne. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies