M. GLVÁČ: Smer-SD má viacero kandidátov na predsedu BSK

NETKY.SK • 4 December 2012, 07:58 • 2 min
M. GLVÁČ: Smer-SD má viacero kandidátov na predsedu BSK

M. GLVÁČ Smer-SD má viacero kandidátov na predsedu BSK - Politika Rozhodujúcim pri výbere by podľa ministra obrany a krajského predsedu Smeru-SD Martina Glváča malo byť, či kandidát dokáže získať podporu iných strán alebo nájsť prienik vo volebných progra

slovakia

left justify in out

img

Rozhodujúcim pri výbere by podľa ministra obrany a krajského predsedu Smeru-SD Martina Glváča malo byť, či kandidát dokáže získať podporu iných strán alebo nájsť prienik vo volebných programoch.

 Strana Smer-SD má viacero horúcich kandidátov, ktorých by mohla podporiť v boji o post predsedu Bratislavského samosprávneho kraja (BSK).

Definitívne rozhodnutie, o koho pôjde, však ešte nepadlo a meno nominanta aj z taktických dôvodov nebude známe ani po sobotňajšom (8.12.) sneme sociálnych demokratov. Pre TASR to povedal minister obrany a krajský predseda Smeru-SD Martin Glváč.

V hre o podporu sociálnych demokratov je podľa jeho slov v súčasnosti päť straníckych kandidátov a minimálne dvaja kandidáti iných strán. To, že by Smer-SD mohol podporiť aj koaličného kandidáta, Glváč pritom nevylúčil. O konkrétnych menách však ešte nechcel hovoriť.

"Pani Monika Flašíková-Beňová (Smer-SD) je v každých komunálnych voľbách v Bratislave vždy horúcim kandidátom, pretože niekto z krajskej rady ju vždy navrhne, keďže je vážnou političkou. To znamená - ona je vždy v hre, a preto vždy prenikne jej meno ako prvé na verejnosť," komentoval mediálne dohady Glváč.

Samotná europoslankyňa v pondelok (3.12.) uviedla, že zatiaľ dôvod na úvahy o svojej kandidatúre nevidí. "Neviem, prečo by som sa mala k tejto téme vyjadrovať teraz, keď voľby sú až na budúci rok,"povedala.

Glváč predpokladá, že Krajská rada Smeru-SD by mohla o kandidátovi strany rozhodnúť najskôr na jar 2013. "Určite neprídeme s kandidátom, ktorého by bolo treba predstavovať, či už v komunálnej politike alebo v politike ako takej, a určite to bude partner, ktorý možno bude prijateľný aj pre viac politických strán," podčiarkol. 

Rozhodujúcim pri výbere konečného mena by podľa neho malo byť aj to, či kandidát dokáže získať podporu iných strán alebo nájsť prienik vo volebných programoch. Neskoršie predstavenie kandidáta by navyše umožnilo vládnej strane, aby pri výbere zohľadnila prípadného kandidáta pravice.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies