M. Glváč odcestoval na Cyprus, vojakom vezie šunku aj kapustu

NETKY.SK • 21 December 2012, 07:48 • 2 min
M. Glváč odcestoval na Cyprus, vojakom vezie šunku aj kapustu

M. Glváč odcestoval na Cyprus, vojakom vezie šunku aj kapustu - Politika Minister obrany Martin Glváč (Smer-SD) dnes v skorých ranných hodinách odcestoval na Cyprus, kde v súčasnosti pôsobí 159 slovenských vojakov.

slovakia

left justify in out

img

Minister obrany Martin Glváč (Smer-SD) dnes v skorých ranných hodinách odcestoval na Cyprus, kde v súčasnosti pôsobí 159 slovenských vojakov. Počas jednodňovej pracovnej cesty sa stretne so svojim rezortným kolegom z ostrovného štátu Demetrisom Eliadesom a navštívi pozorovacie stanovištia, tak na gréckej ako aj na tureckej strane ostrova.

Súčasťou jeho návštevy bude rovnako stretnutie so slovenskými vojakmi. Tí tohtoročné Vianoce strávia mimo domova. "Moji kolegovia im zobrali aj nejakú šunku, kapustu, aby si aj oni mohli urobiť Vianoce a pripraviť si kapustnicu a údené mäso," povedal pred odletom Glváč.

Ozbrojené sily SR pôsobia na Cypre už viac ako 11 rokov. Zo 159 vojakov, ktorí sa dnes nachádzajú na ostrove, je osem žien. Cieľom misie UNFICYP je zabrániť obnoveniu bojov medzi cyperskými Grékmi a Turkami a prispieť k obnove a udržaniu práva a poriadku na ostrove.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies