M. FLAŠÍKOVÁ-BEŇOVÁ: Voľby cez internet vidím reálne, ostatné skôr nie

NETKY.SK • 24 Jún 2010, 15:08 • 2 min
M. FLAŠÍKOVÁ-BEŇOVÁ: Voľby cez internet vidím reálne, ostatné skôr nie

M. FLAŠÍKOVÁ-BEŇOVÁ: Voľby cez internet vidím reálne, ostatné skôr nie

slovakia

left justify in out

Europoslankyňa za Smer-SD Monika Flašíková-Beňová víta iniciatívu formujúcej sa stredopravej koalície umožniť voličom hlasovanie cez internet, no musí to byť dobre zabezpečené. Z plánovaných zmien súvisiacich s voľbami je to podľa nej asi jediný reálnejší záväzok. "Všetko ostatné vidím skôr v rovine nerealizovateľného," povedala dnes pre TASR europoslankyňa.
Reagovala tak na nápad politických subjektov SDKÚ-DS, SaS, KDH a Most-Híd upraviť podmienky všetkých volieb na Slovensku jedným volebným zákonom.
S vytvorením univerzálneho princípu, ktorý ale nepôjde nad rámec existujúcich pravidiel, Flašíková-Beňová súhlasí. "Určite bude treba pripraviť nejaký návrh, ako zosúladiť to množstvo volieb, ktoré máme na Slovensku," povedala. Upozornila však na niekoľko úskalí, ktoré by mohli plánované zmeny zabrzdiť.
"Predsa len sú iné voľby do komunálnej alebo regionálnej politiky, kde kandidujú kandidáti spoločne na jednom volebnom hárku, aj keď je tam uvedená koalícia alebo politická strana či hnutie. Úplne iné je to zas v prípade volieb do Európskeho parlamentu alebo do Národnej rady SR, kde je iný volebný systém," konkretizovala.
Europoslankyňa si napríklad nevie dosť dobre predstaviť, ako chce stredopravý štvorlístok prispôsobiť napríklad voľby do mestských a obecných zastupiteľstiev a voľby do vyšších územných celkov s parlamentnými voľbami. "To je úplne nezmyselná predstava," vyhlásila pre TASR.
Dodala, že sa tiež obáva napríklad zmien vo vzťahu k voľbám do Európskeho parlamentu. "Tie musia byť vo všetkých členských štátoch EÚ v rovnakom čase. Je na to vyčlenený spravidla jeden kalendárny týždeň. Tak neviem, či chcú robiť niečo s dátumom, či chcú zlučovať nejaké voľby...," vysvetlila Flašíková-Beňová.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies