M. Dzurinda uskutoční prvú návštevu Bruselu ako šéf slovenskej diplomacie

NETKY.SK • 26 Júl 2010, 07:05 • 2 min
M. Dzurinda uskutoční prvú návštevu Bruselu ako šéf slovenskej diplomacie

M. Dzurinda uskutoční prvú návštevu Bruselu ako šéf slovenskej diplomacie

slovakia

left justify in out

Minister zahraničných vecí Mikuláš Dzurinda sa v pondelok v Bruseli po prvý raz od nástupu do funkcie zúčastní na zasadnutí ministrov zahraničných vecí členských krajín Európskej únie v rámci pravidelného rokovania Rady pre zahraničné záležitosti a Rady pre všeobecné záležitosti.
      Ministri sa na Rade pre všeobecné záležitosti budú okrem iného zaoberať prípravou konferencie o pristúpení Islandu k EÚ ako aj organizačnými záležitosťami pri formovaní Európskej služby pre vonkajšiu činnosť.
      Na programe rokovania Rady pre zahraničné záležitosti majú šéfovia diplomacií členských krajín EÚ situáciu v Gaze, angažovanosť Únie v Bosne a Hercegovine. Prediskutujú aj možné opatrenia proti iránskemu jadrovému programu a vymenia si tiež názory na poradný názor Medzinárodného súdneho dvora o jednostranne vyhlásenej nezávislosti Kosova.
      Počas pracovného obeda ministri prediskutujú vzťahy EÚ so strategickými partnermi – Indiou a Brazíliou.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies