M. Dzurinda bude v OSN hovoriť o zvýšení prílevu zahraničných investícií

NETKY.SK • 20 September 2010, 07:12 • 2 min
M. Dzurinda bude v OSN hovoriť o zvýšení prílevu zahraničných investícií

M. Dzurinda bude v OSN hovoriť o zvýšení prílevu zahraničných investícií

slovakia

left justify in out

img

Minister zahraničných vecí SR Mikuláš Dzurinda odcestoval dnes na oficiálnu návštevu Islandu a na 65. zasadnutie Valného zhromaždenia OSN do New Yorku. Šéf diplomacie sprevádza na ceste prezidenta SR Ivana Gašparoviča.
      Cieľom návštevy Islandu je najmä zlepšenie hospodárskej a vedecko-technickej spolupráce. V New Yorku vystúpi Mikuláš Dzurinda na Globálnom investičnom sympóziu na tému Investujte na Slovensku. "Je to ideálna príležitosť, ako zvýšiť prílev zahraničných investícií na Slovensko," poznamenal pred odchodom.
      Šéf diplomacie sa na pôde OSN okrem iného stretne s ruským ministrom zahraničných vecí Sergejom Lavrovom a so svojím austrálskym rezortným partnerom Stephenom Smithom. Zúčastní sa aj na transatlantickej večeri, ktorú organizuje ministerka zahraničných vecí USA Hillary Clintonová pre šéfov diplomacií.
      Na záver návštevy ho čaká rokovanie s rezortnými kolegami z Ukrajiny, Gruzínska a Egypta. Počas pobytu bude delegácia SR rokovať aj so srbským prezidentom Borisom Tadičom. "Západný Balkán a integrácia Srbska do EÚ je našou prioritou," uviedol Dzurinda.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona