M. Chren zostane štátnym tajomníkom rezortu hospodárstva

NETKY.SK • 21 December 2010, 08:34 • 2 min
M. Chren zostane štátnym tajomníkom rezortu hospodárstva

M. Chren zostane štátnym tajomníkom rezortu hospodárstva

slovakia

left justify in out

img

Štátny tajomník ministerstva hospodárstva Martin Chren (SaS) zostane vo svojej funkcii. Vyplýva to z dnešného rokovania premiérky Ivety Radičovej (SDKÚ-DS) a predsedu koaličnej SaS Richarda Sulíka.
"Rozhodnutie o osude štátneho tajomníka som prenechala na rozhodnutie predsedu SaS a jeho samého. Z mojich úst žiadosť o jeho odstúpenie nevyšla," uviedla po rokovaní Radičová.
Výsledky kontroly Najvyššieho kontrolného úradu (NKÚ) nie sú podľa Sulíka dôvodom na to, aby Chren odstúpil zo svojej funkcie. "Osobne za Martina Chrena preberám zodpovednosť, čo sa týka jeho činností ako štátneho tajomníka na ministerstve hospodárstva," konštatoval.
Obaja pripustili, že existujú pochybnosti okolo zákazok medzi štátom a Hayek Consulting, ktorej bol Chren v minulosti spolumajiteľom. NKÚ konštatoval nehospodárne využitie prostriedkov na ministerstve financií a v Národnej agentúre pre rozvoj malého a stredného podnikania (NADSME), Hayek Consulting však využila vyplatené prostriedky účelne.
Konštatovanie účelnosti podľa Radičovej znamená, že firma splnila zadanie v zmysle zmluvy a neporušila žiadny zákon. Premiérka zároveň pripustila, že nie je v poriadku, keď štát zrealizuje nevýhodný kontrakt. Sama sa však môže zaručiť len za fungovanie svojej vlády, nie za predchádzajúci kabinet. "Môžem len konštatovať, že nastavené kritéria pre budúcnosť budú také, aby sa pochybnosť o nehospodárnosti nemohla zopakovať," zdôraznila Radičová.
Samotný Chren sa domnieva, že výsledky kontroly očistili jeho meno. "Nemal by som čisté svedomie, ak by kontrola a správa NKÚ poukázala na neúčelnosť, teda že spoločnosť, ktorej som bol pätinovým spolumajiteľom, nesplnila to, na čo bola kontraktovaná," pripustil s tým, že nič také sa nestalo. "Programové rozpočtovanie na samosprávach je úspešným projektom," vyzdvihol výsledky práce Hayek Consulting.
Rozhodnutie Ivana Švejnu (Most-Híd), ďalšieho zo spolumajiteľov Hayek Consulting, ktorý pred časom kvôli kauze hayekovcov sám odstúpil z postu štátneho tajomníka ministerstva dopravy, komentovať nechcel. "Pri tej kampani, ktorá bola vedená, sa nedivím, že sa takto rozhodol," dodal Chren.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies