Lyžuje sa už aj v Štiavnických a Kremnických vrchoch

NETKY.SK • 5 Január 2016, 11:59 • 2 min
Lyžuje sa už aj v Štiavnických a Kremnických vrchoch

HODRUŠA-HÁMRE/KREMNICA - Lyžiarska sezóna sa už naplno rozbehla aj v strediskách v Štiavnických a Kremnických vrchoch. Po nízkych teplotách, vďaka ktorým mohli začať prevádzkovatelia zasnežovať, majú lyžiari v súčasnosti už i prírodný sneh.

slovakia

left justify in out

Veľmi dobré podmienky a 40 centimetrov snehu hlásia z lyžiarskeho strediska Salamandra Resort v Štiavnických vrchoch, ktoré ponúka lyžiarom 1450 metrov dlhú zjazdovku. "Otvorené máme každý deň nepretržite od 8.30 do 15.30 h. Návštevníci strediska sa môžu tešiť aj na viaceré akcie, ktoré na svahu pripravujeme," uviedla marketingová manažérka strediska Katarína Pružinová s tým, že prvou z nich bude karneval na ľade už túto sobotu (9.1.)

 

Aktuálne sa už lyžuje aj v Kremnických vrchoch. Na denné aj nočné lyžovanie pozývajú v lyžiarskom stredisku Ski Krahule Juh, kde sú podmienky veľmi dobré a výška snehu dosahuje 40 centimetrov. V prevádzke sú podľa informácií zo strediska všetky vleky.

 

Na spustenie sezóny sa pripravujú aj v lyžiarskom stredisku Skalka Arena. Peter Hyža zo spoločnosti Skalka arena potvrdil, že zjazdovky zasnežujú od 28.12., avšak pre málo vody nie v takom množstve, ako potrebujú. "My potrebujeme minimálne 30 centimetrov súvislej vrstvy snehu a keďže nám ešte aj voda nestíhala, tak je to komplikovanejšie," dodal s tým, že otvoriť by chceli tento víkend.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies