Lyžovať sa bude od víkendu aj v Tatranskej Lomnici

NETKY.SK • 9 December 2016, 08:16 • 2 min
Lyžovať sa bude od víkendu aj v Tatranskej Lomnici

POPRAD – V Tatranskej Lomnici otvoria cez víkend lyžiarske svahy, lyžiarom bude k dispozícii takmer päť kilometrov zjazdoviek.

slovakia

left justify in out

„V sobotu 10. decembra otvoríme zjazdovky Štart Západ, Štart Východ, Čučoriedky Západ a Čučoriedky Východ. Lyžovačka pokračuje aj na Štrbskom Plese, stredisko má 50 centimetrov snehu a veľmi dobré podmienky na lyžovanie, od soboty tam pribudne ďalšia otvorená zjazdovka Esíčko,“ informovala Zuzana Fabianová, hovorkyňa spoločnosti Tatry Mountain Resorts. Lyžiari môžu v stredisku Štrbské Pleso využiť štyri kilometre zjazdoviek.

 

V Tatranskej Lomnici sa od víkendu začne trvalá zimná prevádzka lanoviek. V prevádzke budú lanovky v úsekoch Tatranská Lomnica – Štart, Štart – Skalnaté pleso a lanovka Skalnaté pleso – Lomnický štít. Zimná sezóna sa bude niesť v duchu 75. výročia prevádzky visutej lanovej dráhy na Lomnický štít.

 

Počas tohto týždňa monitorovali aj terén najvyššie položenej zjazdovky v Lomnickom sedle. Podľa Juraja Jancíka, náčelníka lanovej dráhy, je v Lomnickom sedle aktuálne 60 centimetrov snehu. „Základ zjazdovky je veľmi dobrý, spustenie Lomnického sedla je priamo závislé na prírodnom snehu. Predpoveď, že na budúci týždeň má snežiť, je reálna, očakávame, že na svah pribudne chýbajúci prírodný sneh. Robíme všetko preto, aby si lyžiari mohli zjazdovku z Lomnického sedla užiť už v období Vianoc,“ uviedol Jancík. Stredisko v Tatranskej Lomnici tiež intenzívne pracuje aj na spustení Audi Ski Arény na východnej strane svahu Čučoriedky.

 

Lyžovačku v Jasnej v Nízkych Tatrách odštartovalo v sobotu 3. decembra otvorenie dokopy deviatich kilometrov zjazdoviek, na ktorých je momentálne od 30 do 50 cm snehu. Počas najbližšieho víkendu sa na oboch stranách Chopku bude lyžovať už na takmer 19 kilometroch zjazdových tratí, informovala Fabianová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies