Lyžovanie-SP: Vlhová senzačne na čele 1. kola slalomu, Zuzulová priebežne siedma

NETKY.SK • 13 December 2015, 11:32 • 2 min
Lyžovanie-SP: Vlhová senzačne na čele 1. kola slalomu, Zuzulová priebežne siedma

AARE - Fantastické prvé kolo nedeľňajšieho slalomu Svetového pohára vo švédskom Aare predviedla Petra Vlhová.

slovakia

left justify in out

Iba 20-ročná slovenská lyžiarka sa so štartový číslom 19 katapultovala na čelo súťaže a po odjazdení top tridsiatky viedla s náskokom 28 stotín na Nórku Ninu Loesethovú. Jasný odstup 57 stotín si vytvorila od tretej Rakúšanky Michaely Kirchgasserovej.

 

Vlhová na dynamickej a pomerne jednoducho postavenej trati predviedla najagresívnejšiu jazdu, v každom nájazde okolo tyčí hľadala priamu líniu. Podobným spôsobom odštartovala aj Veronika Velez-Zuzulová, ale hoci nespravila žiadnu výraznú chybu, najmä v spodnej časti jej trochu chýbal esprit. Za Vlhovou na priebežnom 7. mieste zaostala 88 stotín. Na štarte čakala s číslom 56 tretia Slovenka Barbara Kantorová.

 

Súťaž neabsolvovala slalomárska suverénka uplynulých sezón a dvojnásobná víťazka zimy Mikaela Shiffrinová. Fenomenálna Američanka sa zranila v sobotňajšom rannom rozjazdení pred obrovským slalomom.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona