Lyžovanie-SP: Program z Beaver Creeku sa presunie do Val d´Isere

NETKY.SK • 19 November 2016, 18:13 • 2 min
Lyžovanie-SP: Program z Beaver Creeku sa presunie do Val d´Isere

OBERHOFEN - Medzinárodná lyžiarska federácia (FIS) operatívne rozhodla o presunutí kompletného programu Svetového pohára mužov v alpskom lyžovaní z amerického Beaver Creeku do francúzskeho Val d´Isere.

slovakia

left justify in out

A to dokonca s dodržaním pôvodného termínového rozpisu. Super G sa uskutoční v piatok 2. decembra od 11.00 h, zjazd príde na rad v sobotu od 11.00 h a obrovský slalom v nedeľu od 10.00 h (1. kolo) a 13.00 h (2. kolo). Informoval o tom portál fis-ski.com.


Pôvodne sa mala táto trojica pretekov uskutočniť v tradičnom stredisku v americkom Colorade, ale zima tam nedorazila v dostatočnom predstihu na to, aby sa na 2620 m dlhej zjazdovke Birds of Prey (Dravce) vytvorili podmienky spĺňajúce štandardy Svetového pohára. Slovenský reprezentant Adam Žampa predpokladal, že FIS preteky posunie do Val d´Isere. V piatok ešte nevedel, kde bude v najbližšom čase trénovať, ale vyslovil predpoklad, že niekde po ceste do Francúzska. "Možno to bude v stredisku Solda v Taliansku alebo v Rakúsku v okolí Schladmingu. Teda niekde, kde je strmý kopec a technický striekaný sneh," uviedol Adam Žampa.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies