Lyžovanie-SP: Nórsky atak 1. kola slalomu, Žampovci nepostúpili

NETKY.SK • 13 December 2015, 11:47 • 2 min
Lyžovanie-SP: Nórsky atak 1. kola slalomu, Žampovci nepostúpili

VAL D´ISERE - Slovenskému lyžiarovi Adamovi Žampovi nevyšiel víkend Svetového pohára vo francúzskom Val d'Isere.

slovakia

left justify in out

Po sobotňajšom obrovskom slalome nepostúpil ani do 2. kola nedeľňajšieho slalomu.

 

Na hornom plochom úseku sa Žampa dostal hlbšie pod bránku, spomalil a po výraznej časovej strate sa dlhšie vracal späť do rytmu. Na vedúceho Nóra Henrika Kristoffersena stratil 2,94 s a postupne ho ďalší pretekári o päť miest vytlačili z prvej 30-ky. S číslom 70 sa predstavil aj jeho mladší brat Andreas, ktorý spravil veľkú chybu a na 49. mieste ho registrovali so stratou 10 sekúnd a 10 stotín.

 

Vo Val d'Isere slalomári absolvovali náročné 1. kolo, lebo okrem variabilného profilu ich trochu "zašil" aj architekt trate. Niektoré bránky zaskočili aj topfavorita Marcela Hirschera a fenomenálny Rakúšan dosiahol až ôsmy čas s nečakanou stratou 1,66 s. Naopak, atakujúcim nórskym "vikingom" podmienky sadli a okrem Kristoffersena predviedol dravú a úspešnú jazdu aj druhý v poradí, Sebastian Foss-Solevagg (+0,31). Darilo sa aj domácim, najlepšie na treťom mieste Alexisovi Pinturaultovi (+0,79).

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies