Lyžovanie-SP: Hirscher získal malý glóbus aj v slalome, triumf Michaela Matta

NETKY.SK • 5 Marec 2017, 14:02 • 2 min
Lyžovanie-SP: Hirscher získal malý glóbus aj v slalome, triumf Michaela Matta

KRANJSKA GORA - Rakúsky lyžiar Marcel Hirscher získal štvrtýkrát v kariére malý krištáľový glóbus za celkový triumf v slalome Svetového pohára.

slovakia

left justify in out

V nedeľu mu na to v Kranjskej Gore stačilo aj štvrté miesto v predposledných pretekoch sezóny, keď na víťazného krajana Michaela Matta stratil v súčte oboch kôl 80 stotín sekundy. Druhý skončil Talian Stefano Gross (+0,30), tretí Nemec Felix Neureuther (+0,46).

 

Dvadsaťosemročný Hirscher si tak počas víkendu v slovinskom stredisku zabezpečil tri glóbusy. Veľký za celkový triumf v SP vybojoval už rekordný šiestykrát za sebou, v sobotu spečatil aj zisk malého v hodnotení obrovského slalomu. Na finálovom podujatí seriálu v americkom Aspene sa tak bude rozhodovať už iba o malom glóbuse v zjazde medzi Nórom Kjetilom Jansrudom (407) a Talianom Petrom Fillom (374). Jansrud už v predstihu vyhral hodnotenie super-G a Francúz Alexis Pinturault v alpskej kombinácii. Hirscher v slalome dominoval aj v sezónach 2012/2013, 2013/2014 a 2014/2015, vlani uspel Nór Henrik Kristoffersen.

 

Prvé kolo v nedeľu v Kranjskej Gore jasne ovládol Gross, keď mal pred druhým v poradí Mattom obrovský náskok 1,15 sekundy. Hirscher bol priebežne tretí a v druhom kole mu na definitívu malého glóbusu stačilo skončiť do piateho miesta. Jeho jediný zostávajúci konkurent v hodnotení disciplíny Kristoffersen sa totiž po veľkej chybe a výraznej strate nezmestil do elitnej tridsiatky. Hirscher sa na mäkkej a rýchlo sa zhoršujúcej 'rozbitej' trati zhoršil iba o jednu pozíciu, predbehol ho iba Neureuther. Gross si vedúcu priečku neudržal, vymenil si miesto s Mattom. Ten sa tak vo veku 23 rokov dočkal premiérového víťazstva v SP. Najvýraznejši posun v druhom kole dosiahol Talian Patrick Thaler - z 28. na šiestu priečku.

 

Jediný slovenský zástupca na štarte Matej Falat sa do druhého kola neprebojoval. Na Grossa stratil 6,44 s a obsadil 54. miesto.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies