Lyžovanie-SP: Hirscher vyhral slalom v Kitzbüheli, životný úspech Rydinga

NETKY.SK • 22 Január 2017, 15:13 • 2 min
Lyžovanie-SP: Hirscher vyhral slalom v Kitzbüheli, životný úspech Rydinga

KITZBÜHEL - Domáci lyžiar Marcel Hirscher zvíťazil v nedeľnom slalome Svetového pohára v rakúskom Kitzbüheli.

slovakia

left justify in out

Vyťažil z vynikajúceho druhého kola, v ktorom sa vyšvihol z deviateho až na prvé miesto. O 0,76 sekundy zdolal lídra po prvom kole Davea Rydinga, Brit sa premiérovo v kariére dostal na pódium. Tretí stupienok obsadil Rus Alexander Chorošilov (+1,11 s).

 

Ryding zaútočil na životný úspech už v prvom kole, keď sa najlepšie vyrovnal s nesmierne náročným ľadovým svahom s viacerými zlomami, ktoré nezvládli hneď traja členovia elitnej slalomárskej sedmičky. Vypadli doterajší vedúci muž hodnotenia disciplíny Henrik Kristoffersen z Nórska, Švéd Andre Myhrer aj Talian Manfred Mölgg, druhé kolo z priebežnej druhej pozície nedokončil Mölggov krajan Stefano Gross.

 

Hirscher bol sprvu v úzadí, no v druhom kole predviedol suverénne najlepšiu jazdu, mal rytmus, ktorý v záverečnej časti ešte vygradoval. V 195. štarte dosiahol svoj 42. triumf, z toho okrúhly 20. v slalome, počet výsledkov na stupňoch víťazov zvýšil na 103. Zásluhou plného bodového zisku a Kristoffersenovho vypadnutia sa líder celkového poradia seriálu vrátil aj do červeného dresu lídra slalomu. "Je veľmi náročné uspieť dvadsaťkrát v takejto ťažkej disciplíne. V nedeľu mi vyhovoval ľadový podklad, som rád, že sa mi to podarilo práve v Kitzbüheli pred vlastnými fanúšikmi," vyhlásil domáci obľúbenec v televíznom prenose.

 

Ryding sa síce nestal prvým britským víťazom pretekov SP v histórii, ale svojej krajine vybojoval len piate pódiové umiestnenie, na ktoré Briti čakali 36 rokov. Dosiaľ najlepšie bol na šiestej priečke v novembrovom slalome vo fínskom Levi.

 

Slovenský reprezentant Adam Žampa neštartoval pre obnovené zranenie členka, ktoré utrpel na tréningu slalomu v Rakúsku.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies