Lyžovanie-MSJ: Vlhová má slalomový bronz: "Sneh na figu, mäkký ako na jar"

NETKY.SK • 1 Marec 2012, 12:27 • 2 min
Lyžovanie-MSJ: Vlhová má slalomový bronz: "Sneh na figu, mäkký ako na jar"

Lyžovanie-MSJ: Vlhová má slalomový bronz: "Sneh na figu, mäkký ako na jar"

slovakia

left justify in out

img

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová získala bronzovú medailu v slalome na juniorských MS v talianskom Roccarase. Titul získala Rakúšanka Stephanie Brunnerová, pred Švédkou Paulinou Grasslovou, druhá Slovenka Barbara Kantorová vypadla v 1. kole.

Dievčenský slalom bol prvou súťažnou disciplínou MSJ. Iba 16-ročná Vlhová v ňom konkurovala súperkám s vekom do 19 rokov, z ktorých niektoré pravidelne štartujú v pretekoch Svetového pohára. "V prvom kole som štartovala s číslom tri a túto výhodu dobrej trate som nevyužila. Hneď hore som spravila chybu a vôbec celá jazda nebola úplne ono. Takže som bola až piata a v druhom kole som sa posunula aj vďaka tomu, že vedúca pretekárka vypadla. Išla som naplno, ale bolo to náročné, lebo v obrátenej tridsiatke štartujúcich som išla už v jamách. Podmienky boli na figu, sneh bol mäkký ako na jar," konštatovala pre TASR.

Vlhová je po Veronike Zuzulovej iba druhou slovenskou zjazdárkou, ktorá v samostatnej ére demonštruje výrazný talent s potenciálom špičkovej pretekárky v dospelom veku. Ešte pred dovŕšením 16 rokov triumfovala vlani na MSJ v obrovskom slalome vo svojej kategórii mladších junioriek, v slalome skončila štvrtá. V januári na premiérových ZOH mládeže v Innsbrucku najprv dvakrát neúspešne siahala na medailu, v obrovskom slalome jej unikla o 6 stotiniek a v superkombinácii o jedinú. Na záver však vydolovala zlato v slalome ako jediný cenný kov celej slovenskej výpravy.

"Neviem zaradiť, či môj najväčší úspech je zlato z Innsbrucku, alebo táto medaila, je to tak akosi narovnako. Ale keby som bola dnes zlatá, asi by to bol najväčší úspech, lebo tu sa zišla silnejšia konkurencia ako na mládežníckej olympiáde," zdôraznila Vlhová, ktorá sa chystá štartovať aj v ďalších súťažiach na MSJ. Pre počasie však neustále menia program a ona ešte vo štvrtok popoludní nevedela, či sa má chystať na piatkový obrovský slalom, ktorý mimochodom na poslednú chvíľu vymenili so slalomom. Možné sú teda aj presuny termínov v rýchlostných pretekoch, v super-G chce Vlhová štartovať určite a v zjazde sa rozhodne podľa tréningov.

Výsledky slalomu:

1. Stephanie Brunnerová (Rak.) 1:41,19 (50,18-51,01), 2. Paulina Grassl (Švéd.) +1,12 (51,66-50,65), 3. Petra VLHOVÁ (SR) +1,50 (50,87-51,82).

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies