Lyžovačku odštartujú v piatok aj v Bachledovej doline

NETKY.SK • 8 December 2016, 08:57 • 2 min
Lyžovačku odštartujú v piatok aj v Bachledovej doline

POPRAD – V goralskej obci Ždiar (okres Poprad) sa v piatok začne lyžiarska sezóna, svoje brány lyžiarom otvorí lyžiarske stredisko Bachledka.

slovakia

left justify in out

„Už niekoľko dní sa tu tešíme z prírodnej snehovej pokrývky, ktorá má momentálne 40 centimetrov. Mínusové teploty vytvárajú tiež ideálne podmienky pre technické zasnežovanie, ktoré beží v plnom prúde vo všetkých troch dolinách,“ informovala médiá Martina Múdra z horského strediska Bachledka. V prevádzke budú svahy v Bachledovej doline a Hrebeň a postupne budú pribúdať aj všetky ostatné zjazdovky.


Lyžiarov v Bachledovej čakajú aj počas tejto zimy novinky. Pre návštevníkov zo Zamaguria a Pienin sa otvorí dlho očakávaná prístupová cesta z Malej Frankovej, ktorá ponúkne rýchly a pohodlný prístup zo severnej strany strediska. Súčasťou nového prístupu z Malej Frankovej bude veľká odstavná plocha pre autá, pokladňa, bufet a hygienické zariadenia. Zmodernizuje sa aj prístup z Jezerska. „Deti a nelyžiarov poteší najmä nové osvetlené klzisko s požičovňou korčúľ v Jezersku, ako aj snowtubing, snowrafting, detský náučný chodník, vyhliadková veža a iné obľúbené atrakcie. Pre malých lyžiarov sú pripravené dva detské ski parky, meraná slalomová dráha a animačné programy maskota Gorgyho,“ vymenovala Múdra.


Lyžiarska sezóna v Bachledke sa bude aj tento rok niesť v goralskom štýle. „Návštevníci zažijú goralský karneval, lyžovačku v krojoch, či poriadnu veselicu na svahu. Už počas Vianoc okúsia pravú žiarsku lyžovačku s ľudovou zábavou,“ informovala Múdra.


Lyžiarske stredisko sa nachádza na hrebeni Spišskej Magury s výhľadom na panorámu Belianskych Tatier, 30 kilometrov severne od mesta Poprad. Rozprestiera sa na území troch obcí, a to Ždiaru, Jezerska a Malej Frankovej, prístup do strediska je možný zo všetkých z nich. V decembri minulého roka sa stalo súčasťou zoskupenia poľských lyžiarskych stredísk Tatry Ski. S dvojdňovým a dlhším skipasom tak môžu lyžiari navštíviť všetkých deväť stredísk skupiny TatrySki na Slovensku a v Poľsku a lyžovať spolu až na 40 kilometroch. V rámci neho môžu využívať 51 lanoviek a vlekov, ako aj dve klziská.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies