Lyžiarsku sezónu na hornej Nitre spúšťajú v Cigli i na Remate

NETKY.SK • 4 Január 2016, 12:55 • 2 min
Lyžiarsku sezónu na hornej Nitre spúšťajú v Cigli i na Remate

KĽAČNO - Verejnosť si bude môcť zalyžovať v troch strediskách na hornej Nitre v Prievidzskom okrese. V nedeľu (3.1.) už spustili prevádzku v Skiarene Fačkovské sedlo pri Kľačne, dnes sa začína lyžiarska sezóna aj v Cigli a na Remate.

slovakia

left justify in out

Ako dnes TASR informoval starosta Cigľa Štefan Mjartan, tamojšie lyžiarske stredisko môžu dnes a v utorok 5. januára navštíviť vďaka umelému zasnežovaniu najmä malí lyžiari, pre ktorých obec spúšťa malý vlek a od 6. januára bude v prevádzke aj vlek pre dospelých lyžiarov. "Noviniek sme pre túto sezónu pripravili viacero, v prvom rade je to zrekonštruovaná prístupová cesta do strediska, malý vlek pre deti, nové sociálne zariadenia, ako i nový ratrak na úpravu snehu," priblížil. Športovci budú môcť v Cigli využiť večerné lyžovanie.

 

Na dvoch zjazdovkách si budú môcť zalyžovať návštevníci v stredisku Ski TMG Remata. Ako avizoval jeho vedúci Róbert Ondruška, sezónu pri Handlovej otvárajú už dnes o 14.00 h. K dispozícii bude aj večerné lyžovanie. Stredisko podľa jeho ďalších slov novinky na túto zimnú sezónu pre verejnosť nepripravilo.

 

Dobré podmienky na lyžovanie má Skiarena Fačkovské sedlo, kde môžu lyžiari využiť zatiaľ zjazdovku Poma s dĺžkou 450 metrov. V prevádzke je zatiaľ aj jedna lanovka. Počnúc dnešným dňom tam bude môcť verejnosť využiť aj večerné lyžovanie, novinky na aktuálnu sezónu stredisko nepripravilo. Naopak, nevyhovujúce podmienky pre lyžiarov sú na Homôlke pri Valaskej Belej či v Skicentre Kľačno, ktoré je závislé od prírodného snehu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona