Lyžiarsku sezónu dnes začínajú strediská na Spiši

NETKY.SK • 17 December 2016, 13:07 • 2 min
Lyžiarsku sezónu dnes začínajú strediská na Spiši

SVIT/LUČIVNÁ/LEVOČA - Lyžiarska sezóna sa vo Vysokých Tatrách začala už 26. novembra na Štrbskom Plese. Postupne k tatranskému stredisku pribudli aj ďalšie veľké zjazdovky v Tatranskej Lomnici, Bachledovej doline či v Litmanovej. Zimnú sezónu počas tohto víkendu (17. a 18.12.) odštartujú i viaceré menšie lyžiarske strediska v regióne.

slovakia

left justify in out

Zimná sezóna sa začne dnes v lyžiarskom stredisku Vernár-Studničky vzdialenom asi 500 metrov od obce Vernár v okrese Poprad. "Novinkou tohtoročnej sezóny je lyžiarsky vlek pre začiatočníkov a nová zjazdovka s detskými postavičkami pre tých najmenších. Pribudla nám aj nová terasa pre zhruba 70 ľudí a lákadlom by mala byť aj novovybudovaná reštaurácia asi 50 m od lyžiarskeho strediska," vymenoval pre TASR vedúci strediska Marek Žemba.

 

Skúšobne bude počas víkendu otvorené aj stredisko Lopušná dolina pri Svite. V prevádzke budú dva vleky - najdlhší na hlavnom svahu a detský pri pokladniciach. Mrazivé počasie na zasnežovanie využili aj v Snowparku Lučivná v okrese Poprad, lyžovať sa tu začne dnes.

 

Sezónu už odštartovalo aj lyžiarske stredisko Ski centrum Strednica v Ždiari v okrese Poprad. Ako poznamenal prevádzkovateľ Marián Bekeš, novinkou je štvormiestna sedačková lanovka na novej zjazdovke, ktorá má dĺžku 650 metrov s prevýšením 120 metrov a hodinovou kapacitou 2400 osôb. Lyžuje sa už aj v Bachledovej doline. Najväčšou novinkou v stredisku je prístupová cesta z Malej Frankovej. Tam pribudla aj odstavná plocha pre autá, bufet a hygienická zariadenia, zmodernizoval sa aj prístup z Jezerska, kde pribudli hygienické zariadenia a bufet.

 

Lyžiarska sezóna sa začne aj v stredisku Skipark Vyšné Ružbachy v okrese Stará Ľubovňa. V prevádzke budú dve zjazdovky pre menej náročných lyžiarov i stredne náročná zjazdovka, ale aj svah pre deti. Začiatkom decembra spustili lyžovačku aj v stredisku Fakľovka v Litmanovej v okrese Stará Ľubovňa. Ako pre TASR uviedol Ľubomír Cintula z lyžiarskeho areálu, podmienky na svahu sú veľmi dobré. V areáli si okrem lyžovačky môžu návštevníci užiť aj upravené trate určené na bežecké lyžovanie.

 

V Resort Levočská dolina nachádzajúcom sa neďaleko Levoče sa aktuálne nachádza 40 centimetrov snehu a sezóna sa tu začína dnes. Stredisko bude podľa slov marketingovej manažérky Veroniky Littvovej otvorené počas tohto víkendu a následne od 23. decembra. K dispozícii sú štyri zjazdovky.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona