Lyžiarske stredisko Pezinská Baba chce spustiť prevádzku začiatkom nového roka

NETKY.SK • 30 December 2014, 17:38 • 2 min
Lyžiarske stredisko Pezinská Baba chce spustiť prevádzku začiatkom nového roka

BRATISLAVA - Príchod zimného počasia na západné Slovensko potešil aj prevádzkovateľov lyžiarskych stredísk v okolí Bratislavy. Stredisko Zochova chata už spustilo prevádzku detského dopravníkového pásu a hlási dobré podmienky. Na Pezinskej Babe by sa malo začať lyžovať tesne po Novom roku.

slovakia

left justify in out

Podľa vedúceho lyžiarskeho strediska na Pezinskej Babe Jána Reisenauera počas uplynulých dní tu síce napadlo približne 12 centimetrov snehu, no je prachový. "Aspoň mrzne a my stále zasnežujeme svah pri vleku Double. Chceme naplno využiť nízke teploty, ktoré sú predpovedané v najbližších dňoch," povedal pre TASR. Prevádzku strediska plánujú spustiť 2. januára. Ak ho spustia skôr, budú o tom informovať na svojej webovej stránke.
     

V stredisku Zochova chata, ktoré je určené predovšetkým pre detských lyžiarov, už druhý deň funguje detský dopravníkový pás. V jeho okolí je do 30 centimetrov technického snehu. "Podmienky sú dobré. V priebehu dvoch dní by sme chceli spustiť aj vlek na 300-metrovom kopci," skonštatoval prevádzkar strediska Ľudovít Sloboda. Na Silvestra sem môžu prísť návštevníci lyžovať od 09.00 h do 14.00 h, na Nový rok od 10.00 h do 16.00 h.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona